Kräv konstgräs överallt

Mailade Laul i går ( i ett helt annat ärende) och idag tar han rygg på mitt krav om att bestraffa klubbar i allsvenskan med dåliga planer. Mitt eget förslag i lördags om att ge Falkenberg och andra (typ Kalmar) med usla planer böter /poängavdrag är egentligen helt självklart. Ställer man krav på storlek på omklädningsrum, bakgrund på presskonferens, avbytarnas västfärg, fjärdedomarens stol och hundratals andra krav måste man väl också kunna kräva hyfsat underlag att spela fotboll på?  Känns som om kravmaskinen svensk Elitfotboll glömde något.

 

Till och med ”fantastiska” Swedbank Stadions underlag vilken man läst massor av hyllningsartiklar om i Sydsvenskan de senaste åren får kritik av båda helgens lag. Det kan knappast bero på den stränga vintern, möjligtvis på den sena våren men stolta MFF med en kass gräsplan i slutet av april – får inte ihop det. Ungefär som gräset och jorden verka vägra samarbeta en knapp kilometer sydsydost härifrån.

 

Sedan tycker jag Robban vrider det allt för långt. Åt fel håll. Han kräver att alla ska ha naturgräs men att typ Östersund, där snön ligger tjock i dag, kan få dispens. Var ska dispensgränsen gå? I Gävle, eller Uppsala, eller söder om Sundsvall? Hallandsåsen?

 

Här kommer ett radikalt förslag vilket bygger inte på romantik utan teknikrealism: jag tycker att det spelas mycket mer underhållande fotboll på konstgräs än naturgräs så varför inte kräva konstgräs överallt, ja utom på Friends då? Med dispens för Vångavallen!

 

 

Annonser

About this entry