JJ bäst men Celtics ute

Brad Stevens gameplan var att skjuta treor vilket inte lyckades samtidigt som Hawks gjorde många enkla poäng under korgen.  JJ sköt bäst i Celtic med 5-9 FT (sammanlagt 36%) men bara en ynka retur på 31 minuter.  Boston Celtics och Jonas Jerebko var tvungna att vinna sjätte matchen hemma mot Atlanta Hawks men förlorade stort, och tidigt.

När matchen väl var avgjord jämnade Celtic ut statistiken både vad gäller returer och ”points in the paint”. Jonas höll även sin trepoängsprocent genom  hela serien med 2-5 i natt medan resten av laget sköt 5-27 från trepoängslinjen, d v s 16 procent…

De här sex matcherna är ändå det mest spännande som hänt en svensk i NBA sedan Jj draftades för sex år sedan. Den 23 juni är det dags för årets draft och dit är 20-årige Ludwig Håkansson anmäld. Han tillhör egentligen FC Barcelona, är trepoängsspecialist, och har varit utlånad till Ryssland och Sevilla under andra delen av säsongen. Ludde spelar på en position där konkurrensen är ännu tuffare än bland de stora killarna och där europeiska spelare på grund av tradition och basketspråk alltid haft svårt att slå sig in. Ska bli spännande att se ifall man väljs bland de 60 första.


About this entry