LeBrons bristande bollfördelningsanssvar

Spurs är inte i NBA-semifinal än. Nu på morgonen ser jag fjärde Q hemma mot Thunder och gästerna vinner sensationellt. Dock inte på att de är så mycket bättre utan på felval av coach Pops. Spurs förlorar returtagningen kraftigt, de skjuter också väldigt dåligt eftersom fel spelare tar fel skott – som Paddy Mills fyra raka dåliga skott med fyra, fem minuter kvar.

 

Spurs hölls sig kvar i matchen tack vare  Aldridge och Greens individuella skicklighet. De fick t o m chansen att avgöra med 13 sekunder kvar och en poäng ner. Spurs brukar vara kliniska vid sådana tillfällen. Nu blev det mer raggarbasket och misslyckade pass.

 

Två saker talar emot Spurs. Tony Parker och Tim Duncan ser lite gamla och långsamma ut. Det tar sig uttryck i att de antingen tar skott de inte längre under de här omständigheterna behärskar eller att de tar konsekvenserna och inte tar skotten över huvud taget.

 

Utan att ha sett matchen som Raptors var nära att vinna känns min Cavs-analys från i går så pass klockren som min ödmjuka ego klarar av.  Love skjuter uselt i år, LeBron är alltför lite lagspelare och resten av spelarna är alltför mycket komplement, alltför lite kvalité. Jo, Irving är väldigt duktig  men han får inte samma förtroende av coachen som t ex Chris Paul. Det är fortfarande ”LeBrons lag” och han är inte längre tillräckligt bra (eller ”bollfördelningsanssvarigt” övertygad ) för att bära Cavs ända till en ring.

Annonser

About this entry