En jävligt utdragen After Work-trupp avslöjad

Ger Hamrén chansen att korrigera sin trupp innan den blir officiell i morgon. Vore synd om han tog ut fel trupp, igen och sedan får han ingen ny chans.  Att sedan Sveriges insats efterhand kommer att karakteriseras som en jävligt utdragen A W eftersom man förlorar två av de tre matcherna stort och tvingas åka hem innan EM-festen har börjat på riktigt är en helt annan sak.

Truppen:

Målvakter: Andreas Isaksson, Robin Olsen, Patrik Carlgren.

Kommentar: Kristoffer Nordfeldt klubbval och bänkposition avgör. Johannes Hopf har jag inte sett i Turkiet men tror inte att man utvecklas som målvakt i Turkiet. Vilket kanske är en fördom. Men sthlmspressen har alltid haussat Hopf. Alltid.

 

Backar: Mikael Lustig, Martin Olsson, Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist, Erik Johansson, Victor Nilsson Lindelöf.

Kommentar: Seb Larsson är högerbacksreserv.  031-snabbe, klene, desorienterade Emil Salomonsson ska naturligtvis inte med i en trupp men om Hamrén måste ha sju backar ( och helst vill han nog ha nio) så skulle jag ta ut en ung lovande mittback. Vet dock ej om han finns. Annars kan Hamrén alltid ta med Pierre Bengtsson som misslyckats överallt där hamrén placerat honom. Är inte Pierre värd en ny chans?

 

Mittfältare: Kim Källström, Pontus Wernbloom, Oscar Lewicki, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Jimmy Durmaz, Sebastian Larsson, Oscar Hiljemark eller Robin Quaison.

Kommentar: Hiljemark tar förmodligen Quaisons och Zengins plats. Wernbloom platsar inte men Hamrén älskar honom.

 

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg, John Guidetti och någon av de fyra:  Emir Kujovic och /eller Jordan Larsson, Carlos Strandberg och Totte Nyman. Sedan är det en annan sak att Hamrén ritar ned Toivonens namn före Zlatans.

Kommentar: Marcus Berg tillför inget. Ola Toivonen är liksom Wernbloom med för att Hamrén i dem ser det ingen annan upptäckt. Emir Kujovic är alltför långsam för internationell fotboll men är bra på att nicka och kasta in med tio kvar och många bollar in mot straffområdet. Det blir ju ändå Zlatan och Guidetti i varje match förutsatt att de klarar sig undan alltför många gula kort. Under alla omständigheter kommer de dra på fler gula än de kommer göra mål. Totte Nyman behöver en push för att ta sista steget och bli ordinarie i landslaget. Jordan och Strandberg kommer vara grymma 2018 ifall de får följa med och lära här.  Hamrén kommer ända bara använda 14-15 spelare så han kan lika gärna tänka på framtiden och fylla ut med talanger istället för trötta ”föredetttingar”.

 

 

 

Annonser

About this entry