Wiland räddade MFF

MFF vinner 4-1 på bortaplan trots att de inte haft så lite bollinnehav (39 %) sedan 0-8 mot Madrid.

 

MFF gör 4 mål på 8 avslut och tre av målen borde målvakten Jamal Blackkman ha tagit.  ÖFK gör ett på 15 avslut varav Johan Wiland gör flera mycket bra räddningar med benparaden på Dyvers volleyskott från nära håll i slutet av första som absolut höjdpunkt. En av allsvenskans bästa räddningar i år.

 

Vidar Örn Kjartansson gör tre mål och pratar om revansch på Lagerbäck men förutom drömmålet i krysset är det mål som Blackman borde tagit. Speciellt det sista.

 

Graham Potter tyckte inte att de fem insläppta mot Sundsvall räckte och lät återigen Dennis Widgren spela till vänster i en tremannabacklinje. Vid första målet springer Widgren in och ställer sig på mållinjen istället för att ta bollen av Rosenberg. Vid det andra duckar han för Eikrems bredsida till inlägg. Dessutom orsakade han flera farliga chanser genom att som vanligt tappa boll sista egen tredjedel av planen.

 

Med Widgren men utan antingen ”Sotte” (han med det  överlånga grekiska namnet) eller Walid Atta är Östersund nu 1-9 på två matcher. Det är en himla tur för ÖFK att det är EM-uppehåll.

 

Ska bli spännande att se hur länge tränare Potters tålamod med Widgren varar.

Annonser

About this entry