John Guidetti vill ”tacka det svenska folket”

John Guidetti är tredje mest populära fotbollsspelaren i landet, enligt Sifo. Radiosportens Richard Henriksson är förvånad. Andra är chockade. Själv är jag förvånad över att Henriksson är förvånad. Jag är istället förvånad över att Kim Källström är mer populär än Guidetti men det kan förmodligen förklaras av att man inte frågat fotbollsintresserade utan ett urval av hela befolkningen som talar svenska inklusive äldre kvinnor på landsbygden där ”Kongo-Kim” har sitt starkaste support.

Samma befolkning tror att Sverige når kvartsfinalen – DET är förvånade, ja rent ut av skrämmande.

Detta är förklaringen till att den unge bredkäftade mannen på en reservbänk i Galicien är tredje mest populäre i Sverige.

Han talar ofta i rubrikform – journalisterna får alltid med sig något och då väljer man gärna John!

Han är nästan den ende stockholmaren i hela truppen. Albin Ekdahl är en försynt och tystlåten son till en storkäftad stjärnjournalist och publicist. Media måste tillfredsställa 08-orna!

Han är ung, det framställs som om han är en stjärna i La Liga och han är väldigt självsäker trots att han aldrig vunnit något med någon förutom U21-EM och gjorde många mål i holländska ligan en vår för länge sedan. Och det faktum att han är så medveten om sin relativa stjärnstatus att han ”vill tacka det svenska folket”.

Vem jag tycker är populärast  och hur långt Fosterlandet går?

Forsberg och tre matcher i gruppspel!

 

Annonser

About this entry