Guldskölden

Får ett mail eller twitter eller nåt med vinnarna och topp 5 i Guldskölden, Svenska Fans omröstning och landets bästa fotbollsjournalister, och bisittare. Om jag förstod det rätt så vann Frida Nordstrand omröstningen som bästa nyhetsjournalist. Redan där inser jag att de Svenska Fans som röstat inte vet vad en nyhet är, än mindre förstår att värdesätta fotbollskunskaper. Samtidigt är det bra att en tjej vinner bland alla gubbar med visst är Johanna Frändén oerhört mycket mer driven och bättre än Nordstrand.

Ser att Expressen och Offside knappt har med ett enda namn. Oc hatt ingen läser Dagens Nyheter vilket faktiskt är Dagens Nyheters eget fel. Här finns några av landets bästa sportjournalister och fotbollsexperter – ifall de gav plats och utrymme att visa det.

Ser att en tjej på Expressen, Noa nånting, åtminstone är med på kartan. Sedan läser jag Noa Bachners krönika om  Belgien i EM-bilgan och blir så trött: Så här börjar Noa:

”Det gäller nu.

Sedan det började talas om ett ”belgiskt fotbollsunder” har omvärlden tålmodigt inväntat den slutliga utblomningen av spelarna som får andra gyllene generationer att framstå som dammiga.”

Det här är inte bra svenska. Det är inte ens bra fotbollssvenska. Det är en riktigt usel inledning med det ger pojkarna i olika åldrar på Svenska Fans ståpäls. Tyvärr kommer jag leta efter en annan fotbollsskribent än Noa Bachner i framtiden.

 


About this entry