Bästa och sämsta med EM

Här är en länk. Den sammanfattar det bästa och det sämsta med EM och berättelsen om fotbollen.

Länken är från DN och bär egentligen en intervju med komikern Soran Ismail. Har med stort intresse och njutning följt hans och Bojans resa genom Fotbolls-Sverige. Annorlunda fotbollsjournalistik med två gubbar som kan uttrycka sig och vågar ställa kontroversiella frågor – så borde det alltid vara. Ibland lite ojämnt, väldigt, nästan bedövande starkt 08-perspektiv men i stort ändå skitbra – trots att det är betalt av spelföretaget Nordic Bet.

Ett annat spelföretag har reklam högst upp på sidan i DN. Det heter Leo Vegas Sport vilket inte känns som fotbollstips utan gambling. Ifall man spelar nu kan man vinna biljetter till Sveriges matcher. Längst ned, med liten, ja näst minsta graden står det ”Årets Sporthändelse.”. Med punkt och utan utropstecken. Berättar Leo för läsarna att EM är ”årets sporthändelse” och varför gör man det? Är det en amerikansk annons som är googleöversatt?  Annonsen illustreras av en leende Frank Andersson som sparkar på en fotboll iklädd vad som verkar vara Hollands landslagsdräkt. Alltså. Till och med det leendet är tokfel. Vill jag se Frank Andersson ska han vara vild och manisk i en brottarring. Göra underverk. Leo Vegas symboliserar det värsta med Fotbolls-EM: de försöker bara lura av dig sina pengar och de bangar inte för något bara det inte kostar så mycket: likt en leende retuscherad Frank Andersson i Hollands landslagsdräkt.

Men läs intervjun med Soran. Jag gillar det han säger och kommer börja lyssna på podden. Misstänker att 30 minuter per dag är svårt att fylla med substans men jag gillar hur han uttrycker sin relation till fotboll och laget han håller på. DET är äkta.

 

 

 

 

Annonser

About this entry