”England bra, Roy usel”

Tror Daniel Nannskog och de andra ja-sägarna i SVT-studion har fel på en speciell punkt – det engelska laget kommer inte krossas av media.

Man krossade inte dem i VM 2014.

Man gillar Roy!

Man inser att det här laget är bra och ungt och borde vunnit stort.

Man inser att en okynnesdissning endast skulle gynna BREXIT-anhängarna  och de flesta fotbollsjournalister är normalkloka, öppna människor som gillar tanken på England i EU. Framförallt inser de långtgående konsekvenserna av ett utträde.

Rooney och England hade tre bra avslutningsmöjligheter i första halvlek. En bra nickchans och två bollar som man fick ta emot, lägga tillrätta och ändå bara placera rakt på Akifejevs knutna nävar. Dåligt.

England spelade ut Ryssland i första halvlek och borde satt två, tre bollar. Efter målet tog Roy det märkliga beslutet att sätta in mer hårt jobbande långsamma mittbanespelare istället för snabba omställningslirare som hade avgjort matchen. Det är Milner som inte styr inlägget till inkast – det inlägg som blev hörna som blev mål. Det är Milner och Wilshere som borde stött på de ryska inläggsfötter som nu fick stå och måtta inlägget till 1-1 helt ohotade. Lallana springer upp men resten hukar i boxen.

Det var dessutom ofattbart att man lät en spelare som var så helt utan form som Harry Kane spela 90 minuter.   Man hade två fullgoda fräscha målskyttar och ändå insisterade man på Kane – han har ju inte ens nära nå gång utan såg som alltid i internationella sammanhang klumpig och långsam ut.

England var bra, Roy Hodgson var usel. Så vill jag sammanfatta matchen mot Ryssland. Ryssland var Ryssland, statister som kämpade till sig en orättvis poäng.

Den från fotbollskunskaper befriade experten i the Guardian som betygsatt spelarna hävdar att målet var Joe Harts fel. Jag har nog aldrig under 25 års troget läsande stött på något så fel och urbota korkat på Guardians fotbollssidor.

Jag tror fortfarande England tar sig till final!

Annonser

About this entry