Grattis fotbollsvärlden: våldet och Brexit

Det är inte första gången fransk kravallpolis använder övervåld för att få chansen att misshandla människor: been there, done what – fast på fel sida om tårgasen och batongerna! Detta har en lång, lång, blodig historia. Enda skillnaden från förr är väl att man inte längre slår ihjäl folk i samma omfattning.

 

Att en del engelska fotbollssupportrar bråkar när de får chansen har också sin historia, liksom våldsbenägna ryssar och polacker förklädda till fotbollsälskare. Ja, och kapitlet ungerska antisemitiska fotbollssupportrar, bara WOW liksom! Tror det kommer bli ”jättekul” i Ryssland om två år. Rysk polis är inte heller kända för sin ”icke-vålds-attityd”. Jag ser ett mönster här, gör ni?

 

Brexit-anhängare i England, alltså de som vill att Storbrittannien ska lämna EU vid folkomröstningen om tio dagar, hävdar att fotbollssupportrar i allmänhet är emot EU. Kan mycket väl vara så, nationalismen och patriotismen ( jag tror landslagssupportrar tyvärr ofta förväxlar de två känslorna) är ofta gigantiskt stor och gravt sjuk i dessa blågula kretsar. Något som går hand i hand med rojalismen, ifall ni frågar mig. När kommer för resten svenska kungahuset till EM och får access till spelarhotellet och unga män med nakna krumma ben som bockar inför noblessén. Att vara kvartskompis med någon i kungahuset är finare än alla världens Ferraris och Rolexar…

 

Ett engelskt utträde skulle förmodligen tvinga engelska FA att harmonisera sina regler med den egna, nya lagstiftningen och inte med EU:s och UEFA:s. Kommer kunna delta i de paneuropeiska turneringarna ifall de inte följer UEFA:s direktiv? Kommer EPL bli lika intressant ifall den inför nya regler och förordningar vad gäller till exempel skatter, antalet icke brittiska spelare e t c?

 

Skulle inte Brexit bara öka klyftorna och hatet mellan engelska fotbollsfans och den civiliserade  världen?

Annonser

About this entry