SVT-skräcken

Första mötet med SVT-studion var en ren skräckis!

 

Första skräckisen: André Pops var sminkad exakt som i en skräckfilm – högt hårfäste, vit i ansiktet och plötsligt väldigt rynkig och trött. Plus klädsel som påminde om en ceremoni med mörk kostym, stärkt krage och en trolig cape som dock aldrig visades i bild. Horrorfaktor 50!

Mannen i rutan var cirka 30 år äldre än den äppelkindade pojklike programledaren i Vinterstudion. Vill absolut inte göra mig rolig på hans bekostnad men det såg verkligen ut som om SVT ville göra honom väldigt mycket äldre. Hade den förra castingen något att göra med hans försök att skriva ungdomsböcker om en skidåkande liten kille som inspireras av en ung, käck programledare för ett skidprogram i SVT?  Kommer André Pops snart ut med en horror-roman om en vampyr?

 

Andra skräckisen: Johanna Frändén bar väl en peruk? En sådan som häxor och onda skolfröknar i Hollywood filmer har. Dessutom pendlade hennes åsikter om matchen mellan självklart och tokfel. Eftersom Johanna har varit en SVT-favo blev jag lite ledsen. Var allt det där kloka hon sagt tidigare bara ur manus någon annan skrivit?

 

Tredje skräckisen: Daniel Nannskog var bra. Hävdade med sedanlig ”Nannskoglig” emfas att målvakten skulle tagit den frispark som hans båda experter på plats tyckte var ”otagbar”. Sedan blir han lite tjatig och upprepar sig ett par gånger men det var starkt att ha rätt. Det kändes bra och högst ovanligt.  Dessutom, och i polemik, med Frändén haussade han England. Även det egentligen helt riktigt och inte något kontroversiellt men när din kollega hävdar att de utspelade motståndarna var lika bra måste man ta manus från munnen. Plus för att han alltid klär sig i de omöjliga studiofärgerna mörkt. Tror de velat sätta på honom ljusa och färgglada kläder men att hans integritet och självbild delvis sitter i kläderna – han tycker de är viktiga, gör honom manligare. Tror han har rätt även där.

 

Tyckte SVT lyckats med studiobygget. Såg ut som om de sett planritningarna på TV 4:s och sedan gjort precis tvärtom. Litet, intimt, bord och kläder som inte snor fokus från det som sägs. De sitter som om de ska samtala, med pops som programledare för en amerikansk sitcom – inte likt panelhöns med åsikter som i TV4. Jo det blir lite stelt och dubbelvikt för Nannskog men om han bara vågar luta sig fram blir det bra. Dessutom med de två som pratar mest vända mot tittarna medan TV 4 har placerat Anna Brolin på den visuellt logiska platsen för ”huvudrollen”.

Matchen SVT vs TV4 slutar med TKO i första ronden. En domare borde stoppa matchen men det kommer inte hen att göra. Exakt så här kommer det se ut en månad framöver!

Annonser

About this entry