Fingertoppskänslan i rumpan: Är Hogdson EM:s sämste matchcoach efter Hamrén och Deschamps?

Två inhoppare avgjorde för England mot Wales. The Guardian väljer att vinkla det som en taktisk triumf för tränare Roy Hogdson.

I går vann Frankrike tack vare avgörande insatser av de två spelare som Deschamps petat inför Albanienmatchen: Greizmann och Pogba. I SVT menade man att det var en seger för coachen. Jag ser inte riktigt det så – att han petar sina två bästa spelare för att de aningen underpresterar och sedan inser han att de båda ersättarna håller på att förlora matchen  förlora matchen för Frankrike – är det bra coachat?

Deschamp gör alltså två fel: petar viktiga spelare och ersätter dem med spelare som inte levererar. Att han sedan gör det enda jävla rätta och byter in sina stjärnor i paus – är det så himla genialt coachat?

Att sedan spela med Giroud som missar tio bra chanser för vart mål han sätter tycker jag är vansinne.Om jag ska vara riktigt allvarlig har jag inte sett Deschamp göra något över huvudtaget som stärker min uppfattning att han är bättre än Erik Hamrén.

Skrev att Hodgsons coachning var obegriplig – at han behöll en fullständigt desorienterad Kane på planen i 90 minuter och bytte ut de bästa spelarna. Så vad gjorde nu Hodgson i match två idag – mot Wales? Jo han startade återigen med en värdelös Harry Kane som aldrig levererat på internationell nivå – bara för att plocka ut honom i halvtid. Och hans kanske allra största stjärna/bäste spelare Sturridge får knappt spela alls men blir inbytt sent och avgör. vad säger detta om Hodgsons ”fingertoppskänsla?”

Nu är förstås inte Hodgson en så usel matchcoach fast vad ska man tro när han byter ut sina båda forwards i halvtid?  Varför envisas han och hans två kollegor med att göra om samma misstag gång på gång och när de får chansen att revanschera sig så gör de om samma misstag?


About this entry