Nu kan vi äntligen slå ur underläge….

Sitter inregnad och dricker bryggkaffe på Konditori Chic på Mariatorget i Stockholm medan jag funderar över den svenska pressens ombytlighet. Hur en en Hamrénkramare som DN:s Esk plötsligt kan ändra uppfattning så radikalt, efter en enstaka match. Fascinerande. Hur alla miner är så dystra nu efter all denna optimism och ”shining” som pressen matat oss med i en månad. Det öser ner dystropier och allmän misstro. Fascinerande.

 

Fotbollsexperterna på Sydsvenska Dagbladet är dock stoiska i sin blågula optimism och avslöjar nu att Sverige har glädjen att äntligen få slå ur underläge – en position i förhållande till motståndarna från Italien som de enligt tidningen uppenbarligen inte hade tidigare, före 13-6 ”Thirteen six”. Dessutom en svensk tradition, alla svenskar är underdogs när det verkligen gäller.  Att vara bäst redan på förhand passar inte vår jante-genifitrerade kultur.

Har en stark känsla av att vara svensk, att slå ur underläge, kommer förstärkas ytterligare de kommande dagarna.  Och när allt är över väntar Midsommar…

Annonser

About this entry