Är det inte dags att för sista säsongen av elitfotbollssåpan ÄFF?

Före detta ordföranden i Helsingborgs IF Sten-Inge Fredin är inte enbart ordförande och sportchef i Ängelholms FF, han är också irriterad på att lokalpressen vill veta varför bottenlaget inte använder sina fyra bästa spelare.

 

Det är en tragisk bild av svensk elitfotboll. Spelare som går med på en lönesänkning ställs mot lagkamrater som inte gör det. Tränaren vågar inte använda de fyra, den som har makten säger att det inte är han som bestämmer.  Just detta att värva spelare med kontrakt som garanterar en månadslön och sedan kräva att de halverar den, så som ÄFF verkar satt i system – det är inte ärligt eller rättvist. Varken mot de spelare och familjer som drabbas, inte mot konkurrenterna i Superettan.

 

ÄFF har i flera år balanserat på elitlicensens smala lina – det är otroligt att de säsongen efter säsong klarat detta men jag förmodar det har att göra med alla närståendes välvilja och dåliga minne: publiken, sponsorer, kommunen, konkurrenter och kreditorer. Ingen vill vara den som sänker en elitfotbollsklubb.

 

Den här intervjun ger goda belägg för att det är dags att svensk elitfotboll och Ängelholms FF igår skilda vägar.

 

 

Annonser

About this entry