Målvakterna avgör åttondelarna 2.0

Missade första  delen av åttondelen. Kom hem, cyklandes från Malmö i motvinden, just som Shakiri cyklade in kvitteringen. Kändes logiskt.

Schweiz borde vunnit, Polen hade tränat straffar och Fabianski var cool medan Sommer inte är en van straffmålvakt – är man på den så mycket som han var nere i sitt vänstra hörn måste man kunna styra ut den. Så målvakten avgjorde tyvärr första matchen.

Andra matchen – planen är alltför bra för att göra de småbrittiska lagen rättvisa. Wales är det klart bättre laget men kommer de kunna kämpa ned NI – för det är det är kampen eller straffar som kommer avgöra.

Och minuterna efteråt gjorde Wales segermålet. Välförtjänt är väl rätt ord i denna klassiska brittiska uppgörelse, det vill säga de har spelat mot varandra hundratals gånger, förmodar jag och de spelar ungefär på klassiskt brittiskt vis, så som inte England spelar längre men ibland ändå hemfaller till.

Det blev en kväll av samtal och jag såg först Portugals mål i sista förlängningskvarten. Och hur nära Kroatien var att kvittera, och ta ledningen. Hörde också det sägas att det varit noll avslut på mål i ordinarie tid. Svenskt med andra ord, och i bjär kontrast mot till exempel Spanien-Kroatien. Annars har turneringen präglats av starka försvarsinsatser. Annars fick jag intryck av att det var en underhållande match, trots bristen på avslut: många individuellt skickliga spelare, fysiskt, högt tempo.  Men en mindre bra retur av den kroatiske målvakten avgjorde matchen.

Synd hade gärna sett ett straffsparksavgörande och ifall trenden med många lösa straffar mitt i målet skulle fortsätta.

 

 

Annonser

About this entry