Kan även domare en dålig dag?

Den turkiske domaren ska var en av Europas allra, allra bästa –och han var verkligen usel. Visst är Spanien –Italien en väldigt svårdömd match men 22 spelare som ständigt försöker lura till sig fördelar.

 

Men när han ger Pellé frispark efter att ha stämplat Fabregas och dennes glidtackling (från 3-4 meters synfält avstånd) var skandalöst. Där var många andra fel och kompensationer som kändes som en slags hedersbegrepp som gått till ytterligheter. Cirkan, (kan han heta så ?) är inte en domare för de fortsatta matcherna.

 

Aduriz vill byta ut eftersom Buffon boxade till honom i huvudet vid en misslyckad ”utboxning” – alltså inte den händelse som producenten visade och Hussfeldt och AA utan tvekan accepterade. Hade en utespelare gjort något liknande – att gå tufft och alltför sent  in i en närkamp och bara träffat motståndaren vid målchans – hade det absolut blivit ett gult. Eller rött. Sedan är det naturligtvis ovanligt att domaren straffar målvakten och ger straff, eller indirekt frispark om det ännu finns men ändå. Det var en väldigt dålig insats av Buffon som borde bestraffats.

 

Och så borde min gamla idol Motta ha visats ut efter slaget i ansiktet. Fast Italien var bästa laget, taktiskt.

 

En ännu sämre  domare var han som dömde finalen i Copa America.

 

Först begår Diaz den klarade fällning jag sett på länge – kan aldrig bli annat än gult medan han själv verkar galen av ilska för att det ens blir frispark.

 

Sedan får han ett andra gult och utvisad innan han får det röda- domaren bara pekar.

 

Vidare visar domaren ut en argentinare med rött direkt på en satsning som högst var frispark, aldrig ens gult. Eller jo gult men aldrig någonsin rött direkt. Kompensation. Han lyckas också varna Messi för filmning  vilket var fel.

 

Det var en domare som lyckades förstöra finalen. Låt det inte upprepas i EM!

 

 

Annonser

About this entry