Kan även Olof Lundh ha en bra dag?

Han är väl vald till landets bäste sportjournalist, och någon annan titel av Svenska Fans läsare som faktiskt säger absolut ALLT om den sajtens… …läsare..

Han sitter i TV 4 dag ut och dag in eftersom han förutsätts vara en av landets bästa studioanalytiker.

Olof Lundh är säkert väldigt kunnig och efter typ sju, åtta år i TV borde han vara oerhört rutinerad.

Troligtvis är också Olof Lundh en av världens bästa införmatchens-analytiker: den delen av TV-sändningarna som jag tyvärr alltid väljer bort för att det sägs så oerhört lite av intresse och originalitet i förhållande till sändningstiden. Han måste hålla världsklass då jag inte ser honom för när jag väl ser, och hör honom, framstår han som en orutinerad och okunnig klichémaskin.

För jag lyssnade verkligen på honom i TV4:s snabbjobbs-analys i halvtid av Italien-Spanen. Efter att Hanna Marklund viftat runt med armarna ett tag och levererat en utmärkt analys av Italien.

Anna Brolin vänder sig till honom föra tt höra kungsorden på frågan: HUR SKALL SPANIEN VÄNDA PÅ DET HÄR?

Låt oss vara positiva, Lundh levererar inte den sämsta analysen utan faktiskt enbart den näst sämsta analysen han kan komma på under de 45 plus 5 minuter han har haft tid att fundera igenom den. Den sämsta vore ifall han sa att de måst börja göra mål.  Istället  menar han nu att Spanien måste börja skapa chanser. För säkerhets skull upprepar han det två gånger under de cirka 20 sekunder som hans analys tar: Italien är mycket bättre, Spanien måste börja skapa chanser.

Efter EM kommer han säkert hyllas av några av de vänner som tycker om sport i dagstidningarna, han Olof Lundh, landets bäste sportjournalist!

Sägs så här – jag har extremt höga krav på honom inför resten av turneringen!

Annonser

About this entry