Inte Buffons fel

Två av världens bästa fotbollslandslag, spelare experter på bollkänsla, cynism och kalla nerver och så slår de tio utvalda experterna bort sex av tio straffar.

 

Jag brukar hävda, med emfas, att det är målvakterna som räddar alla straffar men vad gäller den skäggige italienaren som sköt över så är det svårt att påstå att en målvakt påverkat honom till den där patetiska krigsdansen.

 

Med tanke på att det var den sämsta straffläggningen på väldigt länge hoppas jag att utespelarna slutar med den löjliga Neymar ansatsen.

 

Hade Neuer varit lite kallare hade han stått kvar och i så fall klistrat tre av de fyra första italienska målen.

 

Buffon var chanslös på den sista straffen. Jag har skrivit det tidigare och menar naturligtvis samma sak nu – att få en straff på sig som är så dålig att det går under en är väldigt. Väldigt svår att blockera. Man siktar ju mot stolpen, itron att det ändå är en hyfsad straff och så är den så dålig att dt går in under armhålan.

 

 

Det bästa med straffarna, förutom alla avgörande målvaktsräddningar, var just det att många missade – ingen ensamspelare behöver bära ansvaret för förlusten, allra minst Buffon.

Annonser

About this entry