MFF-ÖSK: fattar inte

Kommentatorn Åke Unger  sa att det var två ”formstarka” lag som möttes, ja till och med att ”De ljusblå” var ”väldigt formstarka”.

Säg så här – det syntes inte. Förutom att jag inte fattar hur lag som inte spelat en tävlingsmatch på sex veckor kan vara formstarkt, förutom att jag inte fattar hur en man som haft som jobb att kommentera MFF i många år kan kalla dem ”ljusblå”. Om det inte var för att håna och det lät inte så på rösten.

 

Första kvarten var ÖSK:s. Andra kvarten var dödslängtans eftersom MFF uppenbarligen inte kan variera sina uppspel när motståndarna ställt upp. Det nästan gränsande till taktisk lyteskomik att se MFF passa vid mittlinjen ett par gånger för att sedan tvinga Carvalho att slå den långa ”Piqué-bollen” mot (inte till) Tinnerholm. Det var likadant i cupen i våras – Örebro försvar mot alla nio utom den av mittbackarna som har sämst passningsfot. Fattar faktiskt inte varför Kuhn envisas med att inte ha något alternativ. Fattar inte.

 

En TV-sändnings grad av kvalité kan mätas i hur länge de älter en situation som historiskt sett är död och begraven. Om det var offside eller inte – hur intressant är det att älta det? Vem vinner eller uppskattar det mer än de mest infantila tittarna – och uppenbarligen de liknande TV-sändningarnas personal? Fattar inte varför de gör på det viset, i mina ögon framstår ältandet som höjden av enfald.

 

Hade varit annat om det fått eller kunnat få konsekvenser för framtiden: en klar onside domartrion vet att de inte borde blåst för, en skada, ett rött som inte borde ha utdelats e t c men en hårfin offside eller onside???

 

MFF spelade upp sig men imponerande inte. Första halvleks många dåliga pass och mottagningar blev färre men man borde gjort betydligt fler mål på de många chanserna. Med lite otur hade ÖSK fått med sig en poäng. Örebro visar varför de är ett lag på övre halvan som kommer sluta där någonstans, runt femma, sexa. De visade framförallt i andra halvlek det jag påpekade tidigt på säsongen – att Astrid är så bollkåt att när han går bak och hämtar bollar blir ÖSK helt handikappade. och mer stillastående än MFF och Carvalho. Dessutom tycker jag att Ungers påstående om att Astrid är en ”snabb” spelare inte stämmer. Han är väldigt långsam och då spelar det inte så stor roll att man har en fantastisk passningsfot. Roligt att se Nordin jobba defensivt och Almebäck styra försvaret. han är inte så dålig som några kommentarer ville göra gällande i säsongens inledning.

 

Jag är lycklig över att Rasmus Bengtsson spelar i MFF – utom honom hade det blivit förlust i går.  Berget är den viktigaste spelaren, Örn gör en sak bra för att göra nästa helt fel. Och han verkar inte vara så omtyckt i laget – inga tummar upp, inga kollektiva glädjescener eller offentliga motivationsyttringar. Ofta ser han ut att spela i ett vakuum.

Eikrem är alldeles för ojämn och vek mot bättre motstånd. Nu hade varken Adu eller AC en bra defensiv match och hamnade ofta i knäet på backlinjen. Det lär bli bättre när MFF är ännu mer formstarka om någon vecka.

Annonser

About this entry