Allsvenska tankar

En poäng borta mot AIK är bra, liksom 3-3 mot Peking, men bäst är nog tre borta mot Sundsvall. Samtidigt tror jag inte på HIF och Henke. Inför varje match förklarar han att de har en bra chans om spelarna följer hans taktik. Vinner HIF tar han indirekt åt sig äran, förlorar HIF brukar han beklaga sig över att spelarna inte följde taktiken. I sammanfattning är Henrik Larssons matchanalyser att Tränaren vinner och Spelarna förlorar. Jag tror inte det är grunden i ett bra och funktionellt ledarskap. Det kan aldrig vara bra att offentligt ge spelarna skulden för förluster. Nu vann dock Henrik i helgen, HURRA!

 

Har enbart sett allsvenskan.se och dess egna korta videosammandrag med CLess kommentatorer. När man vill pausa för att se t ex en offside fylls rutan av reklam – SMART!  Känns verkligen att det är svenska fotbollsälskare bakom den här produktionen…

 

Kul att Kjartansson gjorde mål igen men visst måste han väl vara på den bollen, Carlgren?  Nu såg jag inte själva matchen men 15 000 åskådare i en sådan här klassiker, i solsken, på Friends. Är inte det en av allsvenskans relativt sämsta publiksiffror i år?

 

Hammarby – är fortfarande stolt över att jag dissade och ifrågasatte spelare och tränare efter 5-1 mot HIF, då när alla hyllade dem. Ndrar när polletten faller ned på Tele2 Arena, när sjukdomsinsikten även når Hammarbys ledning. Eller är den fullt upptagen med att försöka exploatera Aregawi, denna den svenska idrottskolonialismens senaste offer, en sista gång innan hon sparkas ut ur den svenska idrottsgemenskapen för gott?

 

Den isländske målvakten är på 1-0, står felplacerad vid 2-0 och borde gjort det bättre på det taffliga avslutet vid 3-0. Gläds mest åt tunnelpassningen på Silverholt ( var det väl eller den misslyckade norske vänsterbacken?

 

Östersund borde haft 2-0 efter sju minuter och 3-0 kunde det varit efter 12.  Pekings försvar brukade vara solitt och stabilt. Det var det inte i lördags. Onside:en före kvitteringen var märklig, Telo, eller Andreas Johansson,  låg fem meter fel. Däremot tycker jag väl inte att Keita var optimal i alla ingripanden jag sett i sammandraget.

 

Verkar som om jag kan gå på Stadion på lördag, inte direkt årets mest angelägna match men nån gång måste man ju utnyttja säsongskortet.

 

Jo, Elfsborgs mål var offside medan straffen dömd av Höganäs-Karlsson var helt korrekt – man kan inte springa och dra i axeln när man är tydligt efter i löpningen.

 

Och gläds att Tinnerholms löpningar bakom 43-årige Nisse Johansson ( för det var väl han?) resulterade i ett mål och en utmärkt målchans. Får Anton träna mycket mer avslut kan det bli riktigt bra.

 

Det var väl allt, just nu!

Annonser

About this entry