Dråplig, grovt underhållande och seriens mest osympatiska individuella spelarprestation?

Först har Elfsborg tre frilägen varav Aly Keita räddar två. Det första är en fantastisk handbollsparad med ben och armar. Sedan är det  Östersunds tur en halvfull chanser och man spelar sig in i straffområdet men istället för att avsluta så ska det dras en gång till eller slås en sista, extra passning – det är aldrig avslut på ett tillslag men det får man väl finna sig i när de som får lägena alla är mittfältare eller spelare från Södertälje.

 

De avslut som kommer är nästan utan undantag som dåliga bakåtpassningar – de går rakt på Kevin Stuhr E. I brösthöjd. Men han är där, arbetar liksom Keita väldigt bra och expertkommentatorn pratar bara om hur fantastiska passningarna var och hur när det är att det blir mål. Som om målvakterna inte existerade.

 

Östersund har bollen, Bachirou blir planens kung som gör nästan vad han vill med grundlurade, naiva elfsborgsmittfältare, Elfsborg gör mål, Östersund kvitterar, Elfsborg gör två till. Kevin Stuhr E räddar sedan Elfborg undan reducering.

 

Viktor Claesson hade fyra frisparkar mot sig första 20. En bättre domare borde gett honom gult.

 

Marcus Rodhén visar äntligen hur bra han kan vara. Fast det handlar också om att årets Elfsborg är det sämsta på många, många år. De båda ytterbackarna håller tveksam allsvensk klass. Anders Randrup gjorde dessutom ett osedvanligt otrevlig intryck.

 

Han kastade sig och skrek efter varje förlorad 50/50-boll. Det var konsekvent. Det var inte konsekvent att själv komma farande ( han kastade sig in) med sulan mot en motståndarvrist när bollen spelats iväg långt tidigare. Många allsvenska domare hade gett rött direkt där medan Randrup först hävdade att han spelat på bollen och sedan hånskrattandes tog emot det gula. Istället för att be om ursäkt till en kollega som han kunde ha skadat allvarligt uppträdde Anders Randrup fult, falskt och föraktfullt  – stod Anders Randrup för årets individuellt mest osympatiska prestation?

 

Issam Jebali hyllades stort av kommentatorsduon, av Haglund och den här kvinnan med den stora mikrofonen vars namn jag inte minns. När man gjort så tio gången känner Farnerud ÄNTLIGEN att han måste ta ned det på jorden lite – han säger som det var- att Jebali inte alltid var vän med bollen och överarbetade situationer.

 

Vad han borde ha sagt var att Jebali, liksom många andra, fick bollen alltför långt framför sig ofta.  Att han sällan passade, att han förlorade i princip ALLA närkamper. Istället för att tokhylla en debutant med hybris borde TV-teamet vara nyanserade. Nu framställdes istället Jebali som det nya, stora fyndet i svensk fotboll. Det är oansvarigt, både mot tittarna och mot Jebali själv.

 

Jag utgår ifrån att dagstidningarna fortsätter och försöker skriva upp Jebali om möjligt ännu mer – svensk fotbollsjournalistik!

 

Pontus Farnerud har väl jobbat ett år nu så man borde kunna ställa vissa, eller åtminstone några, krav – som att inte återberätta gamla händelser i detalj, det är trots allt TV. Eller att inte enbart säga självklarheter. Men Pontus Farnerud insisterar, han är som ett moln på webben där de vanligaste klyschorna och självklarheterna trängs med varandra. Förmodligen har CLess noll utbildning och ingen feedback. Det är synd. Så här har du några bra råd Pontus.

 

Ge fan i att berätta hur det gick till – analysera, dra konsekvenser, värdera men tro inte att du är i radio.

 

Våga säga vad du tycker. Du behöver inte vara en Robert Perlskoog men du är där för att belöna och kritisera, inte för att smilja så förbannad och ställa inställsamma frågor.

 

Tänk utanför mittfältsboxen ibland. En frilägesräddning är också en del av fotbollen.

 

Men det ar en underhållande match! Elfsborg kommer hamna ungefär där jag tippade dem, femma, sexa. Östersund klarar sig kvar!

Annonser

About this entry