Vilket är DIF:s största problem: tränaren, spelarna eller supportrarna?

Skärmavbild 2016-07-26 kl. 07.39.27Att tycka till om fotboll är jättemånga förunnat. Inte enbart de som har ringa eller noll förståelse för spelets grunder utan även elitspelarna själva. Tillfrågad i CLess om vad Djurgården måste göra för att vända den negativa trenden svarade oraklet Kevin Walker att ”vi måste börja vinna fotbollsmatcher”.

Så vad är det Djurgårdens allsvenska fotbollspojkar vunnit i övrigt då, har man tränat sommarskott och vunnit ett kramdjur på Gröna Lund? Är det verkligen så enkelt – att man vinner eller förlorar och ingen kan påverka det? Känns lite som Gröna Lunds-syndromet drabbat Djurgården och dess mittfältsstjärna. Jag kan förstå att laget och klubben har problem när talespersonen offentligt, i TV,  tror att lösningen är att ”vinna fotbollsmatcher”. Eller var Walker varken korkad eller föraktfull? Är problemet det att Djurgården har alltför många sektioner? Att man vinner i fäktning, segling, hästhoppning och typ boule men inte får till det i just herrfotboll, eller fotboll över huvudtaget – vad det detta den rutinerade TV-kändisliknande spelaren försökte förmedla?

När tränare Pelle Olsson nu försvinner efter 1-3 mot GIF Sundsvall, försvinner även hans mittfältsikon från rutan som ”fotbollsspelare i Djurgården”?

Jag har enbart sett målen ifrån matchen men GIF Sundsvall hade tre klassavslut varav två gick via stolproten. Höie var chanslös vilket även supportern på Svenska Fans Andreas Ekström konstaterar. Ändå ger han Höie betyget ”dålig” eftersom han släppte in tre mål. Fast om det nu inte var hans fel, om Höie förmodligen istället räddade laget från ett större nederlag, hur kan man då vara ”dålig”? Vore intressant att få det förklarat för sig av elitfotbollstyckaren Andreas Ekström.

Jag vill inte veta varför Kevin Walker sa som han gjorde. Kanske svarar han alltid så: ”det gäller att vinna fotbollsmatcher”, ”det gäller att vinna sångtävlingar”. Kanske älskar DIF-supportrarna honom och hans unika och uppriktiga analyser!

Spelare dissar supportrar, supportrar dissar spelare. Ekströms text har lästs av 5000 människor, de flesta förmodligen DIF-supportrar. Ingen har ännu kommenterat den. Det säger också något om att vara fotbollssupporter till Djurgårdens herrseniorlag 2016. Jag hoppas de har gott om kramdjur tillhands för de behöver nu dessa mer än någonsin. I juli 2016 är kramdjuret en Djurgårdares bästa vän, och förmodligen även det enda hen kan vinna.

Annonser

About this entry