Grymt underhållande chansfattig 0-0-match

Njuter av Östersund-Elfsborg. Huvudsakligen för att det är två lag som vill spela snabb fotboll längs marken. Det är många dribblingar och spel på ett tillslag, sådant som aldrig gjorts i Falkenberg, Jönköping, Helsingborg  eller Kalmar. Det är med andra ord mycket roligare än att se naturgräslag harva omkring och spela långa meningslösa chansbollar.

 

Nu skapas det inte så många bra målchanser men det är ändå alltid teknisk fotboll och det är alltid en ynnest att få se en spelare som  Fouad Bachirou i allsvenskan. Trots att Elfsborg ständigt har en eller två spelare på honom så lekar han bort dem med överkroppsfinter och en fantastisk bollbehandling – för att sedan sätta 50 meterspassningen på läppen.

 

De så uppskrivne Issam Jebeli i Elfsborg utmärkte sig genom att i princip varje gång bli av med bollen. Antingen genom meningslösa dribblingar eller alltför svåra passningar. Att spela enkelt var inget för den så upphaussade divan. Samtidigt har naturligtvis Haglund skuld i detta då han  i alla möjliga sammanhang förklarat vilken gudabenådad spelare han värvat från Värnamo.

 

Elfsborg pressade Dennis Widgren stenhårt och hade lagt till några dimensioner i sin höga press så ÖFK spelade långt första kvarten. Sakta åt man sig in i matchen och medan  Elfsborg dominerade första halvtimmen tog Östersund sedan över och skapade lite fler och lite vassare chanser men det hade varit orättvist med allt annat än 0-0. Ändå underhållande. Östersund använder fortfarande alltför många tillslag innan de kommer till avslut. Och skjuter ändå ALLTID över! Högt över!

 

Marcus Rohdén är en alltför bra spelare för att försöka få motståndarna utvisade genom att filma. Skrik och fem sex varv rullandes runt i eget straffområde får mig att tvivla lite på hans potential. Är man bra tänker man främst fotboll, inte fusk.

 

Stefan Karlsson har en väldigt bra inläggsfot och är rutinerad. Långsam men rutinerad vilket ÖFK behöver.

 

Aly Keita har en mycket hög potential. Nu när han får spela regelbundet visar han att han kan bli en av seriens allra bästa målvakt sent i höst.  Bra med fötterna, fantastisk räckvidd och samtidigt smidig.

 

Gillar för övrigt att Niclas Eliasson lämnar AIK för Norrköping. Vilken agent eller vilken hybris som fick honom att ta två förlorade år i huvudstaden vet jag inte men Peking är helt rätt – kan bli lika värdefull som den likaledes vilse talangen Bärkroth blivit sedan han hittat rätt klubb. På samma sätt hoppas jag att nyförvärvet från Malmö Pior Johansson blir högerback i ÖFK nästa säsong. Det känns inte riktigt som han har en boxspelares själ.

Annonser

About this entry