Hur ”okunnig” är Sjöberg?

Ludvig Holmberg  är Expressens OS-krönikör. Han skriver i dag att kritiken mot Kallur är okunnig.  En av de okunniga är Patrik Sjöberg, höjdhoppare i världsklass under 15 år. Vad han inte begriper är att Kallur är kvalificerad eftersom hon klarat den internationella kvaltiden. Ytterligare ett bevis på att Kallur är värd biljetten och Sjöberg okunnighet är att de andra som klarat den It. kvaltiden men inte SOK:s bara klagat på SOK ”inte mot att Kallur får åka”. Så argumenterar alltså krönikören på en av landets största tidningar.

 

Vidare hävdar Ludvig Holmberg att Kallur lyckats ”med det som ska vara omöjligt” och syftar på ”den värsta av mardrömmar” ”ett åtta år långt helvete”.

 

”Världen kliar sig i huvudet – och applåderar samtidigt”. I Sverige? Där gnäller vi tydligen”

 

Dessutom vet Holmberg att Kallur kommer lyckas (fast lägger på fega sportkrönikörers  vis in brasklappen att hon kanske inte springer snabbare än tidigare i år).

 

Jag ska inte polemisera med honom men undrar vad han har för erfarenheter av friidrott, skador och av stora mästerskap när han kallar Sjöberg okunnig. Om han grundar sig på annat än egen erfarenhet – är han då utbildad tränare? Är han känd som fridrottsguru med enorma kunskaper. Att han själv varit välbeställd idrottsstjärna med återkommande skador och barnafödande? Eller menar han att Sjöberg är okunnig för att denne skrivit uttagen istället för nominerad på Twitter. Som om Sjöberg alltså inte känner till skillnaden.

Det påminner en hel del om när Robert Laul raljerade över Lasse Lagerbäcks brist på fotbollskunnande efter att den senare kallat MFF:s uddamålsförlust  mot Salzburg i CL för tursam.

 

 

Annonser

About this entry