Endast erfarenhet och rätt laguttagning kan rädda HIF

För en vecka sedan siade jag att HIF tvings kvala i höst och det tipset stärktes efter 2-3 mot Gefle hemma. Å andra sidan är HIF ett betydligt bättre lag än nästjumbon. HIF ska inte behöva åka ut, ja inte ens kvala i fall man får ordning på skadesituationen. Med Peter Larsson och Micke Dahlberg hade avståndet till Gefle och nedflyttningen varit 14 poäng, nu är det blott 8..För tyvärr är det unge, oerfarne Felix Bindelöv som är skuld till två av målen och dessutom flera farliga Celeste-färgade chanser.

 

Johan Oremo använde sin gamla, långsamma kropp och Bindelöv bara studsade därifrån. Speciellt vid kvitteringen. Lika lovande som Bineklöv är med bollen och den relativa snabbhet han har för att vara mittback – lika dålig är han defensivt i man-mot man-spelet.

 

1-0 är dock varken hans fel  som HD:s utsände hävdade) eller målvakt Tomers ( Som CLess-teamet menade). Ok, Tomer står som vanligt alltför nära första stolpen men det är främst Helstrup som måste gå på kropp mot Oremo så att han inte har chansen att sticka fram en fot och distrahera och tvinga Tomer att inte helt följa bollbanan.

 

3-2 föregås av att Henkes senaste fynd, Surprice, slår en mindre bra bakåtpassning till Landgren vid kortlinjen. Istället för att gå ned och vara spelbar ställer sig Surprice bakom motståndaren rygg så Landgren har plötsligt inga alternativ och Bindelöv är inte tillräckligt trygg. När HIF förlorar bollen gör Surprice inte en enda insats att försöka hjälpa försvaret. Han går och tittar på lagkamraterna när Gefle anfaller och sätter segerbollen som om det inte är hans fel eller hans jobb.  Surprice är en riktig Henke-värvning, Liksom bland annat Bojanic, Adam Eriksson och Astrit var – bra med boll, värdelösa utan boll, ja rent allmänfarliga när de ska låtsas försvara!

 

Dessutom försöker Bindelöv av rädsla att träffas av skottet eller halvhjärtad oerfarenhet täcka bortre delen av målet när Llantto skjuter 3-2 – inte den första så som utespelare alltid ska göra. CLess kritiserade Tomer för det men en målvakt måste kunna räkna med att den spelare som är vid bollen för att blocka/täcka tar bort första stolpen, inte den bortre.

 

Annars spelade HIF stundtals bra, följde Henkes direktiv om crossbollar men var alltför omständliga  i momentet efteråt – det tog alltför lång tid att få in bollen i straffområdet. Inläggen måste komma tidigare, måste komma direkt på vändningen då mittförsvaret är uppluckrat och HIF-anfallarna kan komma rättvända. Nu fick de i princip bara dåliga sena, låga inlägg som fastnade på första försvarare eller tvingades få bollen med ryggen  mot målet.

 

HIF borde kunna undvika kval om de får tillbaka erfarna spelare i augusti. Samtidigt måste sägas att en så meriterad och erfaren spelar som Johan Mårtensson inte kan slå bort så många bollar så som han nu gjorde. Har man spelet i landslaget ska man inte var så dålig som Mårtensson nu är. Jag vet inte om det är mentalt eller  att han spelar småskadad men Mårtensson måste vara bättre.

 

Sedan är det dags att Matt med hjälmen tar över efter kanadensaren Tomer, så som jag efterlyst sedan Henke petade amerikanen.

 

 

 

Annonser

About this entry