Några flosker från en tv-soffa och jobbet är ditt

Jens Fjellström analyserade fotboll i CMore i många år. Några veckor efter han även gjort det i SVT /TV4  blir han anställd av MFF som chefsanalytiker.

 

Matias Concha gör några snabba inhopp som tyckare i en EM-soffa och några veckor senare är han heltidsanställd som sportchef i Östers IF. Mig veterligen har Concha ingen annan merit som analytiker, förhandlare, scoutare och ansvarig för allt annat som har med A-laget och ungdomsavdelningen att göra: några hyggliga fotbollsfloskler från en TV-soffa.

 

Mathias kanske lärde sig mycket medan han rehabbade sig igenom fem säsonger i tyska andradivisionen men det är ju inte ledaregenskaper, smarthet och analytiskt tänkande jag först och främst associerar med Mathias. Ändå kanske han är ett utmärkt sportchefsämne. Ska bli spännande att se hur det går. Kanske har han läst idrottsledarutbildningen på Malmö högskola? Lycka till, både du och jag önskar Öster tillbaka till eliten.

 

Sedan är det en annan sak att jag tror att oavsett Mathias kan Öster först bli bra då Lakers gör konkurs. Precis som Örebros fotbollslag nu tvingas sälja alla bra spelare för att de inte har pengar – pengar som stadens mer framgångsrika och sponsorkåta hockeylaget lagt beslag på.

 

Det samma gäller elitfotbollen i Göteborg och elithockeyn i Malmö. Och när folk tycker det är tokigt att Stockholm har tre elitlag i fotboll som nästan aldrig vinner allsvenskan så ska man betänka att de har fem lag som tampas om samma snålt tilltagna sponsorpengar.

 

Likadant är problemet i Ängelholm, Linköping, Västerås Uppsala, Gävle, Sundsvall med fler ställen. Med tanke på detta är Helsingborgs IF.s misslyckande än mer grandiost än man tror!

 

 


About this entry