”han har kommit in och Malmö har format honom på ett fint sätt”.

Mikaela Hedbergs intervju med Rikard Norling i SDS är verkligt bra. Välskriven och ärlig på ett sådant sätt som supporterjournalisterna sällan levererar:  citaten är långa och troligtvis ordagranna. Mikaela skriver det som annars hoppas över – som Norlings ovilja att prata om det norska äventyret och skälet till att han lämnade. Det är ärligt, både av intervjuaren och den intervjuade.

 

Speciellt gillar jag citatet i rubriken. Det säger mycket om Norlings känslor för MFF och hans relativa beundran för Allan Kuhn.  Ordet ”fint” är perfekt i ett sockrat citat som detta. Precis som jag ger Norling här intryck av samma karakteristik av Kuhn som MFF-tränare: en närmast osjälvständig marionett avlönad för att fronta tränarrollen, ungefär som p-skyndare använder målvakter som ägare till deras bilar och indirekt gör sig skyldiga till trafikförseelser. På samma sätt kan Kuhns inflytande över den mindre lyckade säsongen hittills beskrivas: han gör så gott han kan, det är i första hand inte hans fel utan ledningens , nypimpad med Jens Fjellström. Kuhn har gjort det ”fint”, pænt!

 

Mina önskemål för matchen är dels att Rosenberg nätar, dels att MFF vinner, dels att Norling får med sig en poäng hem. Låter det paradoxalt? Tycker också det ska bli spännande att se hur de båda mittfälten kommer se ut och agera. Kommer Kuhn återigen släppa mittfältet till motståndarna alldeles gratis under första halvtimmen? Kommer det bli så fysiskt som man kan frukta?

 

Jag tycker också det ska bli roligt att äntligen få se Alexander Isak live. En av de största talangerna i svensk fotboll på senare år är väl värt en rejäl resa (från Helsingborg). Tipset blir 1-1, med sen AIK-kvittering.

 

 

 

Annonser

About this entry