Norling avgjorde guldfinalen

Det allsvenska guldmålet

Det allsvenska guldmålet

Ser Norrköping efter mycket om och men ta en trea hemma mot ett skadedrabbat Örebro. inte speciellt imponerande även om Bärkroth och Totte Nyman är landslagsmässiga. Det är också därför jag tror att det var finalen jag såg på Swedbank stadion i eftermiddags. Norrköping har inte bredden eller spetsen för 13 omgångar till. IFK Göteborg har inte spetsen – tror Djurgården tar minst en pinne i morgon och AIK, AIK har en Rikard Norlings vars fingertoppskänsla måste ha dolts bakom ett par boxhandskar. För han gamblade våldsamt vid återkomsten till Malmö.

Att spela Obasi 90 minuter förstår jag inte. Stor, ganska rörlig, inte utan bollkänsla men förlorade nästan alla närkamper och nickdueller. Låg ensam på topp men var orörlig och när resten av laget anföll såg han ut att ta ett steg bakåt istället för att stångas i boxen. Eller hann han bara inte dit?  dessutom bör man fråga sig vad AIK ska med ännu en stor misslyckad Goitom-kopia? Med Avdic, finnen och norrmannen har man tre, fyra med Obasi och snart gör kanske Henok comeback. Då har man fem likadana spelare för samma position…

Tror aldrig jag sett någon göra ett dubbelbyte efter 60 minuter av båda innermittfältarna.  Varje Ishizaki eller Ofori verkade skadade och även om de var skadade hade de gjort en bättre offensiv insats än vad Blomberg och den gänglige spelaren åstadkom. Norling fick visserligen mer fräscha ben och några extra kilo men på bekostnad av teknik och passningsspel. AIK:s passningspel sista halvtimmen var inte OK för ett lag i underläge i en allsvensk final.

AIK kunde fått en kvitteringsstraff med några få minuter kvar när Rasmus Bengtsson spakar undan en väldigt hög boll nära mållinjen och samtidigt skadar finnen Väisänen. Svår situation för en hög spark är en hög spark oavsett var de sker.

Carlgren är chanslös på tvåan men borde varit på ettan ifall han inte halkat. Räddade många bollar på mållinjen med reflexerna och hade tur vid några tillfällen. Samtidigt tycker jag han är kvar på linjen lite väl ofta.

MFF startade lika avvaktande och fegt som alltid under tränare Kuhn. Man borde avgjort matchen i mitten av andra då man hade fyra, fem guldlägen.

I MFF var mittbackarna suveräna liksom Wiland. Kjertansson gjorde sin bästa match medan Vargen Eikrem sprang mer än någonsin. Fast han slog bort många bollar och förvaltade frisparkar på ett mindre bra sätt. Det är lite lustigt att man enbart kan bli matchens lirare ifall man gör mål.

Båda gångerna MFF vann guld var det matcherna mot AIK som avgjorde titelkampen. Tror det gäller även årets säsong. Även om det formellt återstår ett par, tretton, omgångar så är guldet himla nu! Delvis tack vare Rikard Norling!

 

 

Annonser

About this entry