Linde räddade helgult från lustmord

Skärmavbild 2016-08-08 kl. 08.58.15Landslag är landslag så jag ser Sverige-Nigeria i efterhand. Vad jag tar med mig som tittare är Andreas Lindes målvaktspel och ett par frustrerande frågor.

 

 Är Astrit den förste lagkaptenen i ett landslag som inte ens låtsas sjunga?

 

Till och med jag som inte direkt gillar låten känner mig tvingad att som kapten sjunga. Och efter 30-40 gånger så sitter den. Man kan självklart vara en bra ledare utan att sjunga men det är något som kommer med jobbet – tycker jag. Men Astrirt höll en demonstrativt stängd mun låten igenom och tittade upp i himlen. Å andras sidan borde man ta bort nationalsångerna helt eller låta någon artist sjunga. Melodin och sjungande spelare ( eller tysta) är som att köpa en vara och upptäcka att förpackningen är tom.

 

 Valde SOK dräkten?

 

Helgult är inte heller kul att spela i. I Italien har vi fått helgula dräkter, i små storlekar (strumporna de blåa brukar vara stl. 40-42) och känt oss som kycklingar i alltför små burar. Samtidigt har vi aldrig förlorat en enda match i Italien, senast 2-1 i Rom i april.

 

 Varför har Tankovic ett danskt Ø istället för en nolla i nummer 10?

 

 Tre före detta och ratade  HIF:are på plan. Varför har HIF nu två målvakter av dålig allsvensk klass istället för en ung väldigt bra egen produkt?

Det var ett tempo som passade Astrit som hand i handsken men alldeles för få djupledspassningar – och alltför dålig omgivning. Oerhört förvånad över att Simon Tibbling fick spela hela matchen när han är i usel form. Fick bollen alltför långt ifrån sig nästan hela tiden, felpass och som grädde på moset – frisparksmuren tillsammans med en lika modige Abdul Khalili. De vände inte enbart sidan till för att inte träffas av bollen, de duckade också. Så varför väljer man två spelare till en frisparksmur och inte vågar står där Håkan Ericson? Varför har man de på plan över huvudtaget när de inte presterar?

 

De två lyckades också slå bort hörnor sista tio så Ken Sema fick ta nästa….

 

Tibbling var en av dem som sjöng – kanske tog han ut sig alltför mycket redan i det skedet?

 

Så ett kul citat från Bojan Drordjic: De har nästan en övertro på att de kan lösa allting själva så de blir mer av en grupp med egna företagare än än ett riktigt lag.”   Fast de försvarade som ett lag och var minst en klass bättre än Sverige.

Det här är ett kapitel i svensk landslagsfotboll som borde behandlas så som Astrid behandlar Du gamla du fria…

 

 

Annonser

About this entry