HIF satsar offensivt när försvaret kollapsar

ÄR anfall verkligen bästa försvar? Det verkar vara den gamle skyttekungen Henrik Larsson recept för att undvika kval och än värre skräckscenarion. I mitt tycke sprider sig den rödblåa desperationen då HIF har värvat en renodlad anfallare och två offensiva mittfältare inför stängningen av transferfönster.

Fast är det verkligen offensiva spelare man behöver?

Jo, Micke Dahlgren och Linus Hellenius är borta några veckor till efter att ha opererats för knäskador men Matthew Rusike och Jordan Larsson har spelet regelbundet och fungerar bra för ett lag som krigar och spelar defensivt. Dessutom tog man in två unga forwards före säsongen så forward fanns det gott om.

I fall man behöver mittfältare är det tunga, centrala balansspelare som alternativ till Mårtensson som inte verkar kunna leverera så som han brukade. Eller är det tänkt att Sunday eller Surprice ska ta en central roll som passningsnav? Det verkar ganska befängt i augusti.

Borde man inte värvat några mittbackar? Calle Johnsson är borta resten av säsongen och Peter Larsson inte går att lita, friskhetsmässigt. De senaste matcherna har man släppt in flera mål eller borde ha gjort det i ännu större antal som till exempel mot Häcken. En av orsakerna är att unge Felix Bindelöv ännu inte är redo för allsvenskan. Ändå verkar Henrik Larsson tro på Bindelöv och ge honom fortsatt förtroende.

Jag tror HIF kommer fortsätta släppa in väldigt många mål!

 

 

Annonser

About this entry