Därför suger OS-sändningarna 2

Har inte lyckats koppla upp min stationära dator på Viasat Play men det kanske kommer, bara ett par mail ytterligare till kundtjänsten så träffar vi kanske plankan tillsammans.  Det som inte riktigt lyckades för Michael Tornéus. Hade på Viasat i går och hörde och delvis såg intressanta reportage om både Michael, hans mamma och Gud vet vem. Allt mycket sympatiskt och hjärtvärmande men det är det där med att prestera.

Vad är hans dopade rekordhopp i USA värt i dag efter 765 i kvalet?  Vilka är de experter som haussade honom i går? Är de mer experter än de börsanalytiker som försöker gissa sig till uppgångar? Ifall nu alla inför-intervjuer går ut på att bekräfta att idrottaren är i toppform – vad är då dessa intervjuer värda? Viasat sänder hundratals sådana och i studion sitter experter och haussar ännu mer – till vems glädje? Hur blir det med förtroendet för de journalister som bara hittar på och de idrottare som känner sig tvungna att haussa sina chanser? Den fete farbrodern i den slimmade vita skjortan i friidrottsstudion förklarade ju före kvalet att det bästa för längdhopparen som var tredje bäst i världen i år och förutom i form även de stora mästerskapens hoppare – att han borde ta kvalgränsen på 8.15 i första hoppet så slapp han nerverna att hoppa tre hopp och kunde vila mer.

Såg de sista sekunderna av Sveriges kvittering mot Holland i damhandbollen. Först kom det upp 30-28 som slutresultat i rutan. Det dröjde några sekunder så blev det 29-28 och efter ny väntan så äntligen 29-29. Imponerande!

Om fotbollsspelare får vi endast reda på hur många skott de skjutit och hur många mål de gjort. Finns det verkligen ingen annan intressant statistik i fotboll? Är det amerikaner ovana att producera soccer som står bakom fotbollssändningarna?

Till sist vädret. Såg en intervju med en diskuskastare som klagade på att det var kallt och regnigt. Det såg också kallt och regnigt ut men på den officiella resultatsidan kan jag läsa att diskurvalet genomfördes i sol och 23 graders värme…

Ja, jag vet. Grafiken är inte Viasats ansvar men likväl suger det. Jag känner inget förtroende för människor som försöker lura mig att titta på något som inte visar sig vara det som de mer eller mindre har utlovat.

 

 

Annonser

About this entry