Satsa på Tokyo Sanna!

Tycker Sanna Kallur gjorde det oerhört bra efter förutsättningarna. Hon har ju trots allt tvingats kämpa med skador och graviditet i åtta raka år. I Dalarna, hur optimalt är det? Dessutom förföljd av otacksamma kommentatorer och experter som för vägrat henne chansen att ta tillbaka den rättmätiga platsen i världstoppen. Hade bara Sverige och Jante-stöpta sportjournalister inte förföljt henne hade hon säkert tagit medalj i Rio.

Nu är förstås tiden (13:04 och utslagen i försöken) inte helt perfekt men tänk så mycket bra positiv PR hon gett Sverige. Och så fattar inte besserwissarna detta, det är så man vill gråta.

Dessutom fick hon den otacksamma ytterbanan, betyder säkert minst en sekund extra i löptid. Otur! När ska Guld-Sannas otur ta slut?

Tack till friidrottsexpert Ludvig Holmberg på Expressen som stöttat Sanna och täppt igen truten på sådana som inget vet och inget förstår – de kunskapslösa med Patrik Sjöberg i spetsen lade själva ribban och Sjöberg rev på 1 centimeter när han kritiserade uttagningen av vår Sanna! Bara att ta sig till Rio är värt ett Bragdguld, hon får gärna dela det med Johanna Larsson, vårt världsess i tennis som också hade mycket otur.

Hoppas nu Sanna biter ihop och siktar på Tokyo-OS 2020 som nästa hållplats i hennes förtrollande friidrottskarriär, det är enbart en olympiad bort. Tror hon kan utvecklas ytterligare, tider ned mot 12:90 ska inte vara helt omöjligt ifall hon nu bara slipper skador, ogina surgubbar och en massa graviditeter…


About this entry