Vilka stack ut och varför

Vi har olika perspektiv, Jenny Kallur och jag. Hon sammanfattade OS-friidrottens ”highlights” genom att säga att ”det är naturligtvis de tre världsrekorden” varefter hon räknade upp dem ( 10 000 meter, herrslägga och så det på 400 meter som Micheal Johnson hade). Ett lite försynt påpekande från studiovärden fick henne sedan att lägga till Usain Bolt…

 

Jenny förlorade en hel del av min respekt för henne där. Om syrran Sanna varit med alltför länge för att egentligen platsa i Rio så borde kanske inte Jenny varit här för att hon varit med alltför kort tid. Med ”Carro” kändes hon åtminstone avslappnad, i går var hon nervös och staplade klyschor.

 

Ett annat lustigt misstag var Jenny Rissveds kommentator och expert. Jag kom efter knappt halva loppet och inte en enda gång talade de om hur många varv eller hur mycket åkning  det var kvar. Först när klockan ringde för sista varvet fattade jag hur långt det var kvar. Nu var det spännande ändå, trots en producent som missade alla rycken och avgörande sekvenser – de fick vi se bandade. Till och med när Jenny började ett ryck och det ryckte till i en själv av förväntan klippte producenten istället in de i den bakomvarande bakomvarande klungan.

 

Med med så många oerhört duktiga kommentatorer och experter på plats så står några ut. Det var för övrigt det begreppet Jenny använde om världsrekorden ” Att det stod ut”, tillskillnad från Bolts nio guld alltså…

 

Jenny ville inte heller kommentera rykte och det märkliga i att vinnaren av 10 000 meter knappt verkade andfådd när hon korsat mållinjen. ” Jag väljer att betrakta alla som oskyldiga till motsatsen bevisats”. Så tänker förmodligen nästan alla idrottare men Jenny var inte där som idrottare utan som expert. Hon glömde det, vilken som var hennes egentliga roll väldigt ofta, liksom ”Gubbe nr 3” och till skillnad från Bojan Djordjic, Claes Hellgren, Magnus Dahlbom med flera.

 

Som helhet var Viasats OS lysande. Vida överlägset något SVT gjort eller troligtvis någonsin kan prestera.

 

 

Annonser

About this entry