Celtic – UEFA 1 500 000 – 1 500 000

Skärmavbild 2016-08-24 kl. 07.21.45Att slippa möta­­ MFF ger resultat. För första gången på tre år avancerade de grönvita till CL. Samtidigt vann vi supportrar en match mot UEFA så det var på sett och vis dubbla Celticsegrar i går. Eller åtminstone en vinst och ett oavgjort resultat.

Före förra hemmamatchen mot israeliska mästarna  höll många support upp palestinska flaggor i support för ett litet land utlämnat åt grannens hämndlystna godtrogenhet. UEFA dömde Celtic att betala ett av de största bötesbeloppen någonsin, nära 1.5 miljoner kronor. I går i returen i Israel syntes inga palestinska flaggor men Tims antog utmaningen från Schweiz och samlade ihop 1,5 miljon kronor till humanitärt bistånd och en ungdomsliga i Betlehem.

När man rankar årets tio supporter-highlights i CL bör den här insatsen ” bistånds-tifot” komma högt upp.

När Celtic supportrar sjöng You Never Walk alone för offren för terrorattacken mot pendlartågen vid Atocha stationen i Madrid vann man en utmärkelse från UEFA som världens bästa supportrar. Sedan dess har UEFA många gånger bötfällt Celtic för att deras supportrar har en politisk-humanitär agenda!

 

 

 

Annonser

About this entry