Två dygn på jobbet

IMG_1960Vi fick fint sällskap när jag och Magnus anlände med våra fotbollstrunkar till Sturup 07:30 i lördagsmorse. MFF flög upp till Sundsvall, vi skulle inte längre än Sigtuna. Där stod vi dock, denna tidiga vackra morgon i slutet av augusti, i incheckningsköerna alldeles bredvid varandra: den lilla landslagskön av Magnus och den långa allsvenska av MFF.

De skulle bara plocka hem tre poäng mot ett bottenlag, vi stod inför ett ovisst prestigemöte i landskampen mot Norge. Själv hade jag dessutom två framträdanden på Sigtuna Litteraturfestival under helgen så vår resa, med hemkomst nästan precis på avsparken i allsvenskan var förståelig – men varför måste MFF-spelarna samlas på Swedbank 07:00 för match i Sundsvall 36 timmar senare?

IMG_1978

En i laget!

Jag frågade inte de spelare och ledare jag känner i MFF om just detta men visst är det märkligt. Skulle de upp på en scen och intervjua EM-domaren och den fantastiske estradören Jonas Eriksson ett par timmar senare förstår jag reseplanen men Giffarna, 36 timmar senare – hur laddar man för det genom att gå upp klockan 06:00?

Nu blev det en enkel seger för MFF, de kunde vunnit större, spelade bra och vände hem med tre poäng efter en lång helg på jobbet med vad jag förmodar var extremt mycket vila. Kanske är det den Umeå-födde Jens Fjellströms idé om att laget behöver tillföras hälsosam norrländsk luft? Eller passade de på att gå på Skansen, besöka nya Alnöbron eller någon annan magisk turistmagnet?

Själva fick vi stryk av Norge med 2-1 efter att ha fört hela matchen, spelat bra, skapat många chanser men istället för Kjertansson ha 53-årige barnboksförfattaren Måns Gahrton på topp. De hade tre chanser och gjorde två mål – ett på grund av en dålig utrusning av målvakten…

Vår reducering stod istället mittbacken Thomas Bodström för och det var en bra jobbhelg på Sigtuna Litteraturfestival med relativt utmärkt fotboll, mycket god mat och dryck och många intressanta samtal om livet, litteratur och framförallt fotboll.

Ps Jonas skulle egentligen dömt Giffarna-MFF men han tackade nej eftersom han inte skulle hinna från ta sig från Sigtuna. Det blev istället Örebro-Falkenberg men låt oss säga så här: det hade inte blivit en förtvivlat massa gula kort och ”en nära-rött-upplevelse” på Berget ifall Jonas hade dömt på Norrporten.

Pss Magnus med det starkt MFF-associerande efternamnet Johansson är han med ytterbacken fria flygande hårman till kalufs medan jag samlat målvakten stränga koncentration i en symbolisk boll, eller svans i nacken.

Annonser