Landets mest underhållande fotbollsexpert?

Bland det allra roligaste att läsa i svensk fotbollspress är Sydsvenskans Max Wiman. Väldigt förutsägbar när han får hjälp med experttyckandet och helt överrumplande surrealistisk när han tänker självständigt – vilket han lyckligtvis ofta gör. Som idag då han har räknat ut att ”MFF har fördel” för de under sommarens transferfönster blivit av med färre gjorda mål och gjorda passningar än huvudkonkurrenten Norrköping. Och tillförts fler – fast Wiman glömmer räkna Sebbe Anderssons stats i Djurgården men vem är fullkomlig?  Både beräkningar och slutsats i samma blogg blev kanske alltför komplicerat?

Fast när Max är så där oberäkneligt självständig är Sydsvenskans varumärke, fotbollsexperten Max Wiman närmast oslagbart underhållande:

”För först och främst ska vi väl egentligen dra bort 4 minuspoäng på MFF, eftersom Alexander Jeremejeff producerade 2 mål och 2 assist i Häcken i våras. Men Jeremejeff har redan levererat 1 mål och 1 assist i MFF-tröjan också. ”

På sista raden skriver Wiman att det enbart är en lek med siffror. Och vilken lek sedan…

Nu är det förstås fullkomligt befängt att mäta styrka i försvunna spelares mål och assist eftersom man faktiskt får ersätta spelarna. Och det är kommande mål och assist som eventuellt avgör allsvenskan, inte de redan producerade. Samtidigt krävs det varken större fotbollskunskaper, eller avancerade matematiska ekvationer för att konstatera att Norrköping kommer få svårt att ersätta sina tre bästa, offensiva spelare. Dessutom spelare som alla hade gjort flera säsonger i klubben och kunde varandra.

Jag har redan tippat att Rosenberg gör typ 14 mål och vinner skytteligan – vad är oddset på det idag?

Ps Det är väl Max Wiman och Mathias Lühr det står emellan? Eller har andra någon chans – Esks syftningsfel i helgen var ganska roligt men kanske inte helt karriäravgörande. Samtidigt har har han ju alltid hyllat Hamrén och Guidetti så helt chanslös är inte DN:s fotbollsexpert. En bubblare, Johan Esk!

Annonser

About this entry