Exakt hur korkad kan en elfsborgare bli?

Har en vän som är fanatisk elfsborgare. Helt OK med mig, har inget emot dem men på hans fb-vägg möttes i går andra i hans församling för att vittna om hur lite de brydde sig om herrlandslaget. Kommentarer som ” ett vunnet inkast för Elfsborg är viktigare än tre pinnar för landslaget” vann många ”likes”. Är alla svenska elitklubbars supporter lika korkade?

Med korkade menar jag bland annat de inte fattar någonting, alternativt är ointresserade av fotboll och bara hejar på ett lag för att få vara med i en grupp, att ha andra att dricka öl med och leva ut manliga känslor för att de inte har andra vänner eller kan socialisera under andra omständigheter än att heja på ett herrfotbollslag, typ Elfsborg.

Sanningen är ju den att Elfsborg och alla andra fotbollsklubbar skulle tjäna väldigt mycket på framgångar för herrlandslaget. Svensk fotboll skulle bli mer attraktivt att sponsra, svensk fotboll skulle dra mer folk, skapa större intresse och dessutom tjäna väldigt många hundra miljoner på framgångar i mästerskap. Förutom det att två före detta elfsborgare hade viktiga roller i matchen mot Holland. Det borde entusiasmera elfsborgare: dels av personliga skäl, dels för att ifall de blir riktiga stjärnor har Elfsborg många sköna miljoner att tjäna på transfers. Som om det inte var nog, landslagets nye assisterande tränare är gamle Peter Wettergren har gett Elfsborg tio framgångsrika år av sin tränarkarriär – vore det åtminstone av den anledning inte skäl till att hoppas att landslaget lyckas?

Det finns massor av skäl för dessa elfsborgare att åtminstone inte dissa detta helt nya, oerfarna herrlandslaget men ändå gör de det. Förmodligen för att de tror att de själva är Elfsborg och att de hedrar klubben genom att stoltsera med sin totala likgiltighet inför dess historia och framtid. Så som inget var viktigare än just deras support, denna tisdag, denna säsong. Tror det är en kärleksförklaring Elfsborg helst betackar sig för.

Kanske är det samma sorts infantilitet som gör att personer ger sig in på Sportbladets hemsidor och ger Robin Olsen en etta i betyg. Av de cirka 5000 som satt betyg denna morgon har drygt 60 av dem gett den i särklass bäste svensken det sämsta betyget. Varför, ifall man nu inte vill stoltsera med sin infantila världsbild?

 

 

Annonser

About this entry