Varför är det så synd om Bastian Schweinsteiger?

Tidningar gråter och hans fackförbund hotar stämma José Mourinho? Varför?

Här är en spelare som vunnit allt men 32 år gammal snabbt åldrats. Han var alltför långsam och klumpig redan förra säsongen.

 

Hans nye tränare, som ärvt honom och en gigantisk påfrestning på lönekontot, tycker han är alltför dålig och vill få honom att bryta kontraktet genom att inte låta honom vara med i A-lagstruppen. Frågan är – varför ska han vara med där ifall han inte tillför något? Då är det väl bättre att en ung, lovande spelare tar hans ”reservför reservförreservplats” längst ut på en väldigt lång bänk, eller?

 

Och han kan för en svindlande lön inspirera och lära ungdomar att bli bättre – något fel på det?

 

Men Bastian Schweinsteiger vill likt en furste i en Gunnar Ekelöf–dikt både behålla kakan och kränga den. Ifall du nu vantrivs i Man United och vill spela A-lagsfotboll – jamen varför bröt du inte kontraktet och skriv på för en mindre klubb där du skulle kunna vara startspelare, typ ett bottenlag i Bundesligan, eller allsvenskan? HIF hade behövt dig!

 

Fast se det passar inte för då tjänar han ju inte typ en miljon kronor i veckan längre. Så varför ska vi enligt media tycka synd om Bastian Schweinsteiger, egentligen?   Då tycker jag mer synd om Patrik Ekwall!

 

 

 


About this entry