The Manchester Makeover och andra helgmatcher

Dagens Manchesterderby innehåller alla klassiska teateringredienser från Shakespeare oc hed gamla grekerna: bittra antagonister, olösta konflikter, makt, hämnd och lite kärlek. Lägg därtill att de två nyinköpta, stolta och stoiska företrädare för helt olika sorters fotbollsfilosofier och två tränare som aldrig kommer gilla varandra som människor men säkert respekterar den andre som yrkesman, som kung i ett land som både är väldigt nära men samtidigt längre bort än något annat. Fotbollsderby alltså.

 

Världens två rikaste klubbar som båda genomfört var sin större makeover om än inte total även om viljan att göra det säkert fanns där (fråga Bastian S.). Det går inte så snabbt på den här nivån men om ett år kommer inget i manchesterfotbollen påminna om Van Gaal och Pellegrini.

 

Dessutom Zlatans sista bejublade klubbshow – har svårt att se att det finns en spelande framtid efter våren 2018. Så Zlatan vill sätta Pep på plats om några timmar och gärna även vinna skytteligan. Jag tror han går miste om ligatiteln i år men avslutar säkert karriären med den om 18 månader.

 

Tror jag ser Celtic-Rangers live istället – det är ett derby som är likt en comeback av minnen och brutal nostalgi. Ingenting har förmodligen förändrats under de fyra år Rangers varit borta. Det kommer var lika starka känslor och stenhårda satsningar som alltid. Hoppas det inte urartar men risken är uppenbar! Det finns många rangersspelare som gärna bär en martyrkrona de kommande veckorna…

 

Fredagskvällen var en liten försmak av vad lördagen har att erbjuda. I Malmö bjöd och bjuder den även på sommarväder så det begränsar kanske ändå antalet TV-tittare: Trelleborg var betydligt bättre än Gais men ska var glada för oavgjort i en mycket märklig match. Lider med ”Fritz” Persson och hans tabbe men kände igen mig i bristen vertikal höjdskillnad nu när åldern sätter in ordentligt. Och Fritz såg också aningen rundare/större ut än tidigare.

 

PSG är inte detsamma utan Zlatan. Njöt av en sen inte helt orättvis pinne för ”Les Verts”.

Annonser

About this entry