Desperationen sprider sig

Tänkt bära Storviks gama tröja i morgon bitti på träningen men ångrade mig efter att först dansken Lange skavt en motståndare alldeles medvetet och sedan dansken Helstrup i 82:a minuten dragit på sig säsongen tredje varning genom att gå in med båda benen och saxa en motståndare. Skava gör bara ont, att saxa är oerhört farligt eftersom du lätt sabbar motståndarens ledband.

 

Den ordinarie mittbacken i ett HIF som för en allt mer desperat kamp för att undvika kval eller nedflyttning tyckte att den tacklingen var värd en matchs avstängning. Eftersom Helstrup hört till de bättre och mer klokt spelande HIF-arna känns det nu som om det är kört – ett lag med den moralen kommer aldrig ta sig över något streck.

 

HIF släppte in två mål första 20 och sedan spelade hemmalaget av matchen. I slutet av andra satsade HIF på att göra mål, tre forwards låg kvar men de åstadkom absolut ingenting. Östersund borde ha gjort minst ett till sista 25.

 

För övrigt var båda målen direkt orsakade av scouting. Mot Blåvitt släppte HIF in mål på grund av att de föll alltför djupt i eget straffområde och motståndarna bara spelade bollen snett innåt bakåt. Likadant i Jämtland. Vid första passerar bollen fyra HIF:are som inte förmår blocka. Vid andra ligger tomer Chencinski som vanligt alltför nära första stolpen. Nu hade det blivit svårt även för en rättplacerad Chenchinski men han hade haft större chans.

 

Kommer inte på en enda chans som HIF skapade. Snudd på katastrof!  Ändå tror jag de har en god chans att ta poäng i nästa omgång mot Norrköping hemma.

 

 

Annonser

About this entry