Fotbollens brist på logik

Ifall fotbollen är logisk vinner Celtic enkelt på tisdag mot Barça. Fast fotbollen är inte logisk. Fotbollens logik förstörs av stormrika reserver i en storklubb som inte förmår prestera inför hemmapublik, och en svag nykomling.  Fotbollens logik förstör av bra målvakter som Schmeichel i Leicester och Pancheo i Alavés. Eller Lucas som mittback i Liverpool. Eller domaren i matchen Arsenal –Southampton som gav alla tre poängen till hemmalaget  på tilläggstid genom en katastrofalt dömd straff. Känns som om det var pengarna och prestige som stod för det domslutet. Samtidigt borde Shane Long avgjort för bortalaget långt tidigare.  Om det domarteamet inte får en avstängning är något väldigt fel!

 

Ändå är fotbollens full av logik, mer detaljmässigt, mer på planen. Barça har bollen 75 procent av matchen och är inne i motståndarnas straffområde 50 gånger men gör bara ett enda mål. Alavés har fyra anfall, gör två mål och ett avvinkat för hårfin offside. Jo,det är logiskt att ett lag med överflöd av boll och talang och arrogans inte gör mål.

 

Jag hade tänkt se Barça ta en knapp men klar seger mot Celtic men jag vet inte om jag vill se den matchen med andra celts i London på tisdag. Jag tror att Barça kommer utklassa Celtic – de måste ta revansch. Celtic är dessutom  ett av Europas sämsta lag när et kommer till att försvara sig eftersom de enbart praktiserat det här under några enstaka Europakvalmatcher  de senaste tio åren. Med ganska magert resultat dessutom.

 

Det var just försvararna som ställde till det för Barça. Mathieu missade öppet mål och Macherano sparkade i luften vid tvåan. Nyförvärven var mer eller mindre värdelösa och jag förstår inte riktigt varför man värvade centren från Valencia eller Lucas Digne – även om Perlskog haussade den senare. Dålig närkampsspelare, dåligt spelomdöme och inte blixtrande snabb som Jordi Alba. Neymar briljerade med väldigt läckra dragningar och dribblingar vilka resulterade i noll,noll farliga chanser. Och när Messi kom in sprang brassen ofta jämsides för att få bollen. Det såg lustigt ut- den ende som kunde hänga med Messi var en bollkåt lagkamrat! Luis Suarez antecknades under sitt 25 minuter långa inhopp för två filmningar och fyra bolltapp. I övrigt tror jag inte han rörde bollen. En av flera anledningar till att jag inte tror på årets Barça även om de kommer förnedra Celtic, rent logiskt blir det så…

 

 

 

 

Annonser

About this entry