Bör Allan Kuhn få sparken?

Det känns ovanligt att ifrågasätta en allsvensk tränares jobbstatus efter att hans klubb tappat serieledningen men MFF 2016 är ingen vanlig allsvensk klubb och Allan Kuhn ingen vanlig allsvensk tränare. Kuhn är en marionett, frågan är bara hur mycket marionett han är, om han över huvud taget har något inflytande. För i fall han ändå saknar det är han en perfekt tränare att entlediga.

 

Han hyrdes in på kort kontrakt för att ställa saker rätt innan MFF ska gå vidare i klubbbygget. Med ”rätt” avsågs följande:

 

Vinna cupen och ta MFF ut i Europa 2016

Vinna allsvenskan och ta MFF ut i Europa 2017.

 

Efter det och en saftig bonus var det tänkt att Kuhn skulle försvinna ut i kulissen och efterträdas av Daniel Anderssons eget personliga val som tränare/manager: Jens Fjellström.

 

Till sin hjälp fick han förtroende, en bra lön och hur mycket pengar som helst att köpa nya spelare för.

 

Tränare Kuhn har dock misslyckats, kapitalt. Inte så att han misslyckats göra av med  pengar en masse men målen, de uppsatta har missats, grovt. Ingen cuptriumf 2016 och ingen heller 2017 efter förnedringen i Landskrona. Vad värre är, MFF har inte lyckats utnyttja sina stora spelmässiga övertag eller det faktum att alla är bättre fotbollsspelare än motståndarna. Det ser bättre ut nu, när Fjellström kommit till klubben, än vad det gjorde tidigare men det är fortfarande inte bra.

 

Samtidigt är det svårt att veta exakt hur mycket marionett Allan Kuhn egentligen är. Är det han som var ansvarig för att spela Yotún framför Pa Konate mot Djurgården?  Är det han som nu åter tar Lewicki till nåder? ÄR det han som är skyldig till inköpet av Alexander Jerimejeff – en spelare som inte verkade tillföra MFF någonting över huvud taget mot Djurgården.  Idén var väl att någon stor och stark huvudspelare skulle servera Rosenberg med nickpassningar, Men den f d häckenspelare vinner knappt en enda nickduell, springer och gömmer sig, har dålig bollkontroll och verkar allmänt desorienterad. Det är symboliskt att när MFF i slutskedet pumpar in lyror mot Djurgårdens straffområde så är det Rosenberg man siktar på, inte den tanige gänglige felplacerade 22-åringen ( just så anonym var han – så att han borde kallas vid ålder och inte vid namn).

 

Så vore det inte lika bra att hejda raset innan det börjar på allvar och be ”målvakten” till 2016 års MFF-tränare ta sig tillbaka över bron?

 

Å andra sidan – vad säger att Jens som aldrig tränat ett elitlag tidigare gör det så mycket bättre än Allan Kuhn?

Annonser

About this entry