Bör Henrik Larsson få sparken?

HIF dras allt djupare ned i kvalträsket, eller något ännu mycket värre. Hur stor är Henrik Larssons skuld till att HIF i bästa fall tvingas kvala? Hur stort ansvar har han för dagens förlust, för den säsong som blivit ett stort fiasko och är han rätt person att leda HIF:s kommande Hadesvandring?

Låt oss först konstatera att Henrik Larsson krävde allt ansvar i en omgjord organisation och fick det. Allt ansvar. Och att Norrköping borde ha avgjort den här matchen tidigt ifall inte den så länge ratade målvakten Matt hållit kvar HIF i matchen. Och IFK:s Moberg-Karlsson hade kunnat göra mål och inte stått för flera hårresande missar.

Dagens förlust där jag verkligen trodde HIF skulle ha en bra chans. Efter att ha varit petad av tränare/manager Larsson i 17-18 matcher fick äntligen klubbens bäste målvakt Matt Pyzdrowski åter chansen. Han tog den och var bäst på plan, oavsett vad Dubbel-Anders och åsiktsboskapen bredvid tyckte ( se separat text).

Även svaga ytterbackarna som får dåligt understöd har jag kritiserat hela säsongen. Det  var inte bra den här gången heller men den defensiva kombinationen av en som är alltför ung ( Bindelöf) och en som inte ens kan stava till defensiv ( Surprice) – hur trodde Henrik det skulle kunna funka, ens i teorin? Adam Eriksson är handplockad av Henrik. Eriksson har en bra inläggsfot men är inte i närheten av allsvensk klass utan boll.

Jonathan Larsson ska inte dissas alltför mycket med tanken på bristen av erfarenhet men det var inte lyckat.

I sommar satsade Henrik på att köpa in tre offensiva spelare istället för att stärka där felet var störst – i defensiven.

Nu började han med nyförvärvet Lange som inte gjorde någon glad utan bara visade att han kan spela fult. Denne ersattes av Rusike som var övertänt ( Henriks förtjänst?) och hade kunnat åka ut långt tidigare än de cirka 15 minuter han fick spela. Henrik bytte ut sin son som verkligen ville mot Linus Hallenius, ett annat av Henriks utvalda nyförvärv, vilken tillförde exakt lika mycket som vanligt det vill säga noll!

Sammanfattningsvis:

Dåliga nyförvärv på fel positioner.

Felaktiga laguttagningar.

Dåliga byten.

Lägg där till ett psykologisk/pedagogiskt ledarskap som inte kan beskrivas som annat än en katastrof.

Jag vet inte vem som är alternativet till Henrik, om det över huvud taget finns något, men HIF:s ledning borde försöka hitta en ny röst för resten av säsongen. Sämre än så här kan det inte bli och en ledare som ständigt skyller misslyckandena på spelarna är ingen bra ledare inför de ångestfyllda matcher HIF har framför sig.

Annonser

About this entry