1-1 och AVGÅ!!

Äntligen kom det definitiva resultatet av matchen J Södra-Östersund. Det första beslutet  av Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd var långsamt och ändå överraskande och tokfel. Det förvånar mig mycket att människor som ska vara experter tänker så galet. det är dessutom inte första gången dessa ”domare” har helt fel.

 

3-0 till ÖFK var fel eftersom matchen var inne på övertid och stod 1-1. Det var en 1-1 match för alla utom den unge mannen som stormade planen och misshandlade Keita i ÖFK-målet.  Det rättvisa rent fotbollsmässigt är 1-1.

 

”17-åringen” stormade och misshandlade Keita för att inte ville matchen skulle sluta 1-1. Så rent juridiskt och moralisk måste resultatet bli 1-1: annars får brottslingen rätt och kanske skapar skola. Vill du ändra resultatet så in och misshandla allsvenska fotbollsspelare.

 

Det är dock lika överraskande och skrämmande att Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd så kapitalt misslyckades i det enda de har att göra, skipa rättvisa. Jag tycker att de ska ta konsekvenserna av sitt misslyckande och avgå. Omedelbart, avgå omedelbart och inte ta en månad på sig för att komma fram till ett enkelt och självklart  beslut.

 

I övrigt förutsätter jag att 17-åringen får ett strängt straff som ungdomsbrottsling och att J Södra tvingas spela några hemmamatcher på bortaplan, typ minst 20 mil från hemmaplanen så att deras bristande säkerhet dels kostar dels sänder rätt signaler till de andra klubbarna.  Å andra sidan hittar jag ingenstans något om att J Södra, som två gånger tidigare dömts för bristande säkerhetsarrangemang den här säsongen, får något straff över huvud taget.  Men så kan det väl inte vara, att de som är ansvariga för att en spelare misshandlas på plan under pågående match slipper ansvar och straff?

 

Annonser

About this entry