När världens bästa fotbollsbevakning når lägstanivån

The Guardian är troligtvis utan konkurrens när det gäller fotbollsbevakning. Såväl nyheter som features. Jag läser varken franska eller tyska men har svårt att tro att någon annan daglig tidning fri på nätet kan konkurrera. Jag gillar The Guardian så mycket att jag blivit vän med tidningen för £ 50 per säsong.

 

Även en vän har en lägstanivå, som den här texten om Brendan Rodgers och Celtics målvaktsval. Jag har faktiskt ingen aning om vem som är bäst men tycker att argumenten är tendensiösa och speciellt reagerar jag på det som inte står i texten. Som att skribenten Ewan Murray är gammal vän med Craig Gordon sedan säsongerna i Hearts och att Gordon säsongerna 2012-2014 var kontraktslös eftersom ingen klubb tycke han var tillräckligt bra. 2013-14 tränade han med Rangers i näst högsta divisionen men Rangers tyckte inte han höll måttet för den nivån. Troligtvis spelade också en gammal korsbandsskada en viss roll.

 

Celtic förbarmade sig över honom. Gordon anses vara dålig med fötterna och Rodgers älskar den nye holländske målvakten Dorus de Vrids han hade i Swansea och som var årets spelare i N-ham Forrest förra säsongen men nu är skadad. Att Craig Gordon för nio år sedan såldes för £ 9 miljoner till Sunderland – vad är det för argument i dag? Eller att han höll nollan en massa gånger under de två säsonger han och Celtic i princip tog ligan på WO.

 

Samtidigt ska det sägas att Brandan Rodgers petade Pepe Reina till förmån för Brad Jones som inte alls höll för EPL. Det var en absurd och fullkomligt felaktig åtgärd. Så kanske har Murray rätt angående Rodgers oförmåga att välja målvakter men argumenten för det är värdelösa och närmast löjeväckande.

 

Ska bli spännande att se hur det går i kväll mot Man City, en annan klubb vars nye manager värvat in en ny målvakt för att han tyckt den gamle var alltför dålig med fötterna.

 

PS Att 80 procent av målvaktsarbetet gör med fötterna är rent nonsens. En målvakt arbetar hela tiden och det mest avgörande är inte hans tillslag utan hans mentala kapacitet.

 

 

 

Annonser

About this entry