Oavgjort kan också vara en vinst

Sällan har jag sett Lasse Lagerbäck så passionerad. Han log, skrattade åt sin egen relativa hänförelse och hittade nästan inte orden när han skulle beskriva gårdagens upplevelse av Celtic. Jag tror han såg sitt Island där, det lilla fattiga laget med det enorma hjärtat mot en av världens rikaste klubbar. Och hur Celtic, framburna av den fantastiska publiken inte enbart spelade 3-3 mot ett bollinnehavs-mässigt bättre Man City utan hur man även ibland vågade pressa högt och skapa målchanser.

 

Både Dembele och Scott Sinclair är lysande nyförvärv som höjer laget från Lustignivån till ett bra europeiskt lag. Inte ett som kanske går till Euroleague även om chansen finns. Jag tror knappast att varken Celtic eller BMG tar fler poäng av de två giganterna så det är inbördes möte som avgör och Celtic har ett försprång.

 

Sedan ska vi inte lura oss:

1-0 var offside

2-1 var självmål

3-2 var en snedspark

Ändå var det underbart att se Adam besegra Kain, igen. För det var en seger för Celtic och en förlust för Man City även om de delade på poängen. Hela Celticfamiljen behövde desperat det här efter 0-7.

 

 

Annonser

About this entry