Isak bör stanna i AIK 2017

Alexander Isak gjorde två klassmål när Peking krossades. Det första väl var världsklass och värt sisådär 30 miljoner. Men att Isak nu, enligt Olof Lundh, skulle vara värd mer än Zlatan tror jag inte på. Han är nyss fyllda 17 år – då är man inte värd 100 miljoner än.

Men att ta emot en stenhård passning och på förstatouchen få bollen så helt hundraprocentigt perfekt är oerhört imponerande.

Grabben, för han är ju en bra eller rent av fortfarande en pojke, har underbar speluppfattning, explosivitet och hyfsad snabbhet. Dessutom, hans kanske viktigaste tillgång, han är klok. Han säger rätt saker och har en underbar distans till vad han gör på plan.

Det enda jag är lite rädd för är när AIK:s företrädare säger att han inte tror att Isak kommer vara i AIK efter nästa transferfönster.  En ytterligare säsong i AIK är perfekt. Alternativet är annars att han spelar i en storklubbs B-lag, likt den där norrmannen, eller lånas ut till ett dålig lag där han tvingas slita och agera tvärtemot hans talang och framtid. Det enda logiska för en så pass ung spelare är att spela i AIK 2017, hur kåta än AIK är på att casha hem snarast möjligt.

Annonser

About this entry