Säsongens värsta försvarsspel?

Tjuvstartar fotbollshelgen genom att titta på HIF:s kommande kvalmotståndare Halmstads BK och ”mitt” Gais.  Ja, ifall nu HBK klarar att hålla undan för Dalkurd. Laxlirarna har både Sirius och AFC kvar hemma men med det försvaret ska de vara oroliga, mycket oroliga och knappast titta uppåt i tabellen.

 

De förra helsingborgarna Zoran Lucic och Fredrik Liverstam visade med tydlighet varför de spelar i Superettan vid Gais segermål. Lätt chockad hur man kan göra det så dåligt när det är en mot en. Sällan sett så dåligt försvar. Dardan slår in bollen snett bakåt från kortlinjen. Zoran står utanför målet, framför första stolpen medan Liverstam, med ryggen mot planen är på väg mot bortre stolpen.  Och gaisaren är helt ren framför tomt mål. JA faktiskt, tomt mål. Såg komiskt ut, tyvärr.

 

HBK borde nog haft en poäng och gillade Gabriel Gudmundsson, född 99. Niklas son? Är han aktuell för MFF?  Visade härligt löpsteg och bra teknik med vänsterfoten.

 

Sedan undrar jag hur Gais tränare tänker vid utsparkar. I fall man nu samlar alla spelar på en liten yta men ändå förlorar varje nickduell en mot en – är det då inte något fel? Man överbelastar bvid insparkar för att man är sämre på huvudet, generellt, men vill vinna en fördel genom att screena för varandra. Fast det där sista glömde Gais och så förlorade typ 8 av 10 insparkar.

 

Kul att Gais klarar sig kvar, hoppas HBK går direkt upp. En hallänning mot en annan.

Annonser

About this entry