Neymar förstör spänningen i Bundesligan?

Neymar slår dåliga straffar, tycker jag. Han har låg procent, försöker vänta ut målvakten och tror att han luras eller göra sig mer svårläst genom de små hoppsa-stegen i början av ansatsen. I mina ögon ser de bara löjliga ut – likt ett barn som kommit på en magisk formel genom att trampa på ett speciellt sätt – det som fungerar fantastiskt bra i leken men endast lockar fram leenden IRL.

 

Pierre-Emerick Aubameyang har kopierat Neymars straff. När han nu ska låta sitt Dortmund åter ta tag i matchen och avgöra hemma mot Hertha Berlin på fredagskvällen lutar han hela kroppen åt vänster, vrider upp höften, vrider upp pendeln och slutligen foten så som han ska bredsida bollen till höger. Han gör precis allting för att få norske målvakten Rune Jarstein att tro att han ska slå bollen till höger. Det fungerar jättebra för de som i sista ögonblicket kan vrida knäet och bredsida bollen till vänster. Cristiano Ronaldo kan det, Zlatan kan inte det, Neymar kan inte det speciellt bra och  Pierre-Emerick Aubameyang kan uppenbarligen inte heller det för han slår bollen till höger, dit alla tror bollen ska gå och där den Jarstein redan befinner sig. Målvakten, de som brukar ta några steg alldeles före tillslaget för att dels luras, delas få extra avstamp och nå längre när de kastar sig – han står stilla som om han var helt säker på vart bollen ska gå och vart han ska slänga sig.

 

Fransmannen gör många mindre bra saker och det är Dortmunds akilleshäl att när han är dålig saknar man en riktigt bra målskytt. Nu lyfter Dortmund ändå efter Herta ledningsmål. Emre Mor, den tonårige dansken som spelar för Turkiet, gör några vansinnigt läckra saker innan han får rött direkt för en knuff vars konsekvenser som den erfarna motståndaren överdriver. Motståndaren som tagit livtag om Mor och inte släpper ens när det är blåst. Mor blir förbannad och knuffas, och får ett rött som kommentatorerna gillar men jag tycker är fel. Trots tio mot elva för Dortmund matchen och skapar flera bra lägen som bara resulterar i ett enda mål. Men det slutar 1-1 och idag kan Bayern rycka i Frankfurt. Tack vare Neymar…

Annonser

About this entry