Vilka leder SHL?

Ett av indicierna på att något är väldigt fel i svensk herrhockey är Redhawks, ett lag med en minst sagt grumlig självbild.

Denna klubb leder, enligt Sydsvenskan, SHL med sex poäng. Redhawks?  Med sex poäng – hur fan gick det till?  På sin hemsida kallar de sig omväxlande Malmö Redhawks och Redhawks men TT-officiellt är de alltså Redhawks. Ändå är det ”Malmö” som leder SHL-tabellen på ”Redhawks” egen hemsida. Med sex poäng.

Jag förmodar det inte har med en eventuell sponsring från Naturskyddsföreningen att göra. De är inte med på listan över ”Malmö Redhawks huvudpartners”. Det enda jag förknippar med Redhawks är ”Climat80” men jag vet inte vad denna partner  är eller representerar. Så varför föredrar  då hockeyklubben ett smeknamn utan någon som helst förankring i sin jord, sin närmiljö och sin hemv-is-t? Är Malmö alltför likt MFF? Eller är Malmö förknippat med något negativt för hockeyledarna, något de skäms för? Har Hyllie-ganismen helt tagit över?

Har namnändringen att göra med det faktum att man äntligen erkänt att de flesta som går på hockey i Hyllie är utsocknes, är överviktiga medelålders män i stora bilar som, liksom Percy,  kommer från Vellinge, Näset, Svedala, Staffanstorp och Trelleborg (och jo,hockeypublik väger mer än fotbollspublik). Är förklaringen att vi malmöbor inte är så väldigt intresserade av hockey och detta ”Redhawks” är straffet för vår negligering?

Det faktum att man trots de stora framgångarna fortfarande spelar i en halvtom hall – har det något samband med namnändringen och bristen på identitet? Officiella publiksiffror i SHL är alltid sockrade  – ändå snittar Redhawks på de här fyra publikdragande, vinnande hemmamatcherna inte mer än i snitt lite drygt 6000 officiella betalande, i en arena det får plats nära 12 000 i.

Nåt är fel. Samtidigt vore det naturligtvis vore roligt ifall Malmö vann SM till våren. Malmö alltså. Redhawks däremot är ett lag som jag verkligen fullkomligt skiter i.

Annonser

About this entry